İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda  Hayvan hastalıkları ve mücadele toplantısı ile Tarımsal yenilik ve bilgi sistemi tanıtım toplantıları yapıldı.

HAYVAN HASTALIKLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI


 İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri ile İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilgili Şube Müdürü ve Veteriner Hekimlerinin katıldığı Brucella Hastalığıyla Mücadele Yöntemleri, Koyun Vebası Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri, Enstitüye gönderilen marazi maddelerde karşılaşılan sorunlar hakkında toplantı düzenlendi.

Soru-cevap şeklinde geçen toplantı sonunda toplantı konularıyla ilgili katılımcılarla anket çalışması yapılarak toplantının yararı pekiştirildi.


TARIMSAL YENİLİK ve BİLGİ SİSTEMİ TANITIM TOPLANTILARI YAPILDI

Daha önce Bilgi Alış-Veriş toplantısı olan ve 2013 yılı itibariyle adı Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi (TYBS) Toplantısı olarak değişen tanıtım toplantısı İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda iki grup halinde yapıldı.

Yeni sistemin tanıtım toplantısı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde yapıldı. İl Müdür Yardımcısı Vekili Bayram AKKUŞ Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya birinci grupta çiftçi örgütleri, tarımdan girdi temin eden kuruluşlar ve tarımla ilgili meslek kuruluşları, ikinci grupta ise İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve ilgili personeller katıldı.

2013 yılından itibaren tarımsal yeniliklerin, çiftçi sorunlarının ve çözüm önerilerinin çiftçi örgütleri ve meslek kuruluşlarının da katıldığı toplantılarda tartışılacak, çözülemeyen konular bölge grup toplantılarının yapılacağı Araştırma Enstitülerine götürülecek.

TYBS tanıtım toplantısına Süt Üreticileri Birlik Başkanı, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Müdürü, Veteriner Hekimler Odası İl Temsilcisi, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı katıldı.



Editör: TE Bilişim