Ömer Fethi Gürer; Tüm siyasi partiler, dernekler, sendikalar ortak bir girişimde bulunmaladır”dedi.

Niğde hava yapılmayacağı konusunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamasının  ardından tepkiler devam ediyor. Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer Niğde’nin top yekün havaalanı konusunda birlik oluşturması gerektiğini söyledi. 

 Niğde kitapları ve Niğde hakkında yüzlerce makalesi bulunan yazar Ömer  Fethi Gürer Niğde’de kurum ve kuruluşlara çağrı yaparak Havaalanı kentin gelişimi için öncelikli ve şarttır.Bunu Nevşehir’de havaalanı var diye göz ardı edemeyiz. Aksaray Havaalanı % 50 si tamamlandığı Aksaray internet sayfalarında yer almaktadır. Aksaray, Nevşehir, Konya, Adana, Kayseri havaalanı varken bir tek bu iller arasında Niğde havaalanı olmaması  nedeni açıklanamaz. Mesafe olarak Aksaray Konya ve Nevşehir’e daha uzak değildir. Niğde tarımın ve turizmim gelişmesi, Üniversitenin büyümesi adına havaalanına  önemli ihtiyacı vardır. Özellikle Kayseri havaalanında kaç kez gidiş geliş yaptı isem birden çok Niğdeli mutlaka rastladım. Yurt dışından da gelen hemşerilerimiz Niğde havaalanı olmadığı için başka kentlere inmek zorunda kalmaktadır.” Dedi. Ömer Fethi Gürer konunun takip edilmesi halinde mutlaka havaalanı Niğde yapılacağına inandığını belirtti.

HAVAALANINDAN VAZGEÇMEYELİM

Ömer Fethi Gürer seçim öncesi ve referandumda halkın  nasıl oy vermesi gerektiği yönünde açıklama yapanların  Niğde sorunları konusunda duyarsız kaldığına dikkat çekerek Niğde’de  Demokratik kitle örgütleri, sendikalar, kurumlar, kuruluşların havaalanı konusunda ortak  toplantı ile konuyu sahiplenmelerini istedi. Niğde Tıp Fakültesi konusunda da halka verilen sözlerin tutulmadığını belirten Ömer Fethi Gürer Siyasi partiler, Niğde platformu, Niğde Sendika şubeleri, Niğde dernekleri, Niğde odaları böylesi önemli konuda mutlaka bir araya gelerek değerlendirme yapmalıdırlar. Niğde için bir araya gelmeyi becermek şarttır. Niğde bu bağlamda mücadele edebilirse hava alanı Niğde yapılacaktır. Havaalanından vazgeçmeyelim. Bunun yolu yalnız demeçler değildir. Demeçler ile sorun yalnız tarihe mal olur ve tepki verildiği ile kalır. Çözüm bu konuda bayram sonrası oluşturulacak bir toplantı ile sürekli gündemde tutulmasıdır.  Herkesim bu anlamda destek vermelidir. Bu durumun ötekisi olamaz. Havaalanı her Niğdelinin sorunudur. Salt  söz verdik yapamadık  kompleksine girmeden herkes yeniden bu işe  katkı vermesi zamanıdır.Yoksa tıp fakültesinden sonra Niğde bir büyük şansını yitirmiş olacaktır.  “Marka şehir”yapacağız diyenler Niğde’yi havaalanı ve tıp fakültesi olmadan nasıl marka olacak onu da açıklamak zorundadır ya da bu anlamda herkes elini taşın altına koymalı.Parti kaygısı seçim düşüncesi ile değil Niğde için işbirliği yapılmalıdır.”dedi.

GÜRER KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Ömer Fethi Gürer tüm halkımızın kurban bayramını da kutladı. Gürer “ ülkemizde  düne göre artan yaşamsal sorunların varlığı, terör  ve depremdeki kayıplarımız, şehit haberleri ile canımızın yandığı bu günlerde  bayrama erdik.  Bayram hoşgörü ve sevgininde yoğunlaştığı günlerdir. Bu günlerde ailece herkese huzur,sağlık, güzellik, mutlu günler dilerim dedi. Ömer Fethi Gürer herkesin aşı işi  ve sorunlarının en aza indiği günlerin başlangıcı bayram olsun diye konuştu.


Editör: TE Bilişim