İskân kanunu kapsamında iskan konutları yapılması için Hasangazi köyünde Niğde Çevre ve şehircilik İl müdürlüğü tarafından İskan Konutlarının yapılmasında son aşamaya gelindi.

Ulukışla İlçesi Hasangazi köyünde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yürütülen 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında İskân Konutları yapılması için son aşamaya gelindi. Köy Tüzel kişiliğine ait arsanın bütün planlamaları İl Müdürlüğünce yapılarak konut yapım aşamasına gelindi. Hasangazi köyünde 63 parsel üretilmiş olup üretilen parsellerin hak sahiplerine satış işlemi yapılmış, arsa bedellerini ödeyen 42 kişiye tapuları teslim edilmiştir. Ayrıca İl Müdürlüğümüzce üretilen 63 parselden arta kalan 21 parselin ne şekilde değerlendirileceği, hak sahiplik çalışmaları gibi konularda da bilgi verildi.

Yoğun çalışmalar sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde kırsal alanda uygulanabilecek mimari projeler elde edilmiş, söz konusu projelerin görselleri ve detaylı planları vatandaşlarca incelenmek üzere Köy Muhtarlığına teslim edilmiştir. Tapularını alan 42 hak sahibi ile Proje ve Yapım şube Müdürü Melih Ayhan ve İmar ve Planlama Şube Müdürü Yakup Bay 25.09.2018 tarihinde toplantı yapmışlardır. Yapılan toplantıda projenin uygulama esasları, proje seçimi gibi konularda bilgiler verilmiştir.

Hak sahiplerinin yoğun katılımı sonucu gerçekleşen toplantıda alternatif mimari projeler içerisinden iki adet projenin gerek fiziki gerekse de sosyal yönden Hasangazi köyünde uygulanmasının uygun olacağı hususunda fikir birliğine varılmış olup, 42 adet İskan Konutunun yapımı için gerekli evrakların tamamlanmasını müteakip Bakanlığımızdan konutların yapımı için ödenek istenilecektir.
 
 
 
Editör: TE Bilişim