Niğde’nin Altunhisar İlçesine bağlı Ulukışla Kasabasında 66 yaşındaki Emekli vatandaş Sosyal Yardımlaşma Vakfı desteği ile Ulukışla Kasabasında bir ilke öncülük etti.
 
 Bir Kamu Kuruluşundan Emekli olan Ramazan Kızılkaya (66),memleketi Ulukışla’yı ziyareti esnasında bir araştırma yaparak organik tarım yapmak istedi. Yüzde Yetmiş beşi sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile geçen yıl çilek üretimine başladığını ifade ederek yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’Geçen yıl üretime başladım, Damlama sistemi ile yetiştirdiğim çilekler tamamen organik ve yayla serinliğinde yetişmekte ve hiçbir kimyasal kullanılmadan üretmekteyiz. Bölge insanına örnek olsun istedim ve köy ve beldelerimizin ekildiğinde neler başarılabileceğini göstermek istedim’’Dedi.
Emeklilik hayatının Mart ve Aralık aylarında Ulukışla’da geçirdiğini ifade ederek bitirdiği konuşmasında Üretici Kızılkaya,’’Günde 150 kilograma kadar hasat yapıyoruz,Ulukışla Hürriyet Mahallesi Ören Mevkiindeki üretim alanımıza herkesi davet ediyorum buyursunlar’’Şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim