CHP   Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon  Üyesi Ömer Fethi Gürer  TBMM’ye verdiği kanun teklifinde “İthal Mamul Malların Satış Değeri Toplamı İşletmenin Satışa Sunduğu Tüm Mamul Malların Toplam Satış Değerinin Yüzde 20’sini Aşamamalı” dedi.

Gürer konu ile ilgili verdiği Kanun teklifi gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi: “ Bu düzenlemeyle ithal ürünlerin tüketiminin azaltılıp, yerli üretim ürünlerin raflarda daha çok yer bulması, yerli üreticinin ve yerli ürünün desteklenmesi ve  korunması amaçlanmıştır.

Ülkede üretimin ve üreticinin desteklenmesinin çok yönlü olumlu sonuçları olacaktır. Üretim ve istihdam artışını sağlayacağı gibi rekabet ortamının artmasıyla da ürün kalitesine etkisi olacaktır. Yerli ürün tüketiminin teşviki ve yasal düzenlemelerle sağlanacak ortamla üretimin artması, daha kaliteli üretime yönelinmesini getirecektir. Üretimin ve pazar payının artması üreticinin ve tüketicinin daha kaliteli ürün arayışında etkili olacaktır. 

“İTHAL MAMUL MALLARIN SATIŞ DEĞERİ TOPLAMI, İŞLETMENİN SATIŞA SUNDUĞU TÜM MAMUL MALLARIN TOPLAM SATIŞ DEĞERİNİN YÜZDE 20’SİNİ AŞAMAMALI”
 
Ayrıca üretimin artması istihdam alanlarının genişlemesi anlamına geleceğinden yaşanan işsizlik sorununa da olumlu anlamda etkileri olacaktır. Vatandaşlarımızın refahının artmasına, kişi başına düşen milli gelirin artmasına da olumlu katkı sağlayacaktır.  İş alanları genişleyecek, çeşitlenecek ve iş arayan vatandaşlarımıza yeni iş olanakları yaratacaktır.

Tüketici almak istediği  ürüne, daha çok seçenekle ve daha  uygun fiyatla ulaşabilecektir. Ekonomik anlamda ülkemize katkısı üretici, tüketici ve istihdam boyutlarıyla değerlendirildiğinde, böyle bir düzenleme yapılması olumlu sonuçlar getirecektir.”
                              

 
Editör: TE Bilişim