TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde, Katma Değer Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasını isteyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi döneminde temizlik ürünlerine olan ihtiyacın arttığını belirtti.

 

KDV ORANI YÜZDE 18’DEN YÜZDE 1’E İNDİRİLSİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, temizlik ürünlerinde yüzde 18 olan KDV oranının, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında yüzde 1’e indirilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

PANDEMİ SÜRECİNDE TEMİZLİK ÜRÜNLERİNE OLAN İHTİYAÇ ARTTI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, teklifin gerekçesinde pandemi döneminde temizlik ürünlerine olan ihtiyacın arttığını ve bu ürünlerin insan sağlığını koruyan yegane malzemeler haline geldiğini ifade etti.

İNSANLARIN SIRTINA YÜKLENEN EKONOMİK BASKI…

Bir ailenin aylık temizlik malzemesi ihtiyacının, pandemi sürecinde katlanarak arttığına işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu sürecin insanların sırtına yüklendiği ekonomik baskıların da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN TÜKETİM HARCAMALARINDAKİ PAYI DA ARTTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs tedbirleri kapsamında temizlik, hijyen ürünleri ve dezenfektanların kullanımında ciddi oranda artış olduğuna da dikkat çekerek, bu ürünlerin tüketim harcamalarındaki payının artığını ifade etti.

SAĞLIKSIZ ORTAMI ÖNLEMEK GEREKİR

Ömer Fethi Gürer, bu nedenle insanların sağlıklarının korunmasını sağlamak ve ekonomik baskının yarattığı sağlıksız ortamı önleyebilmek adına temizlik ürünlerinde KDV uygulamasının yüzde 1 olarak değerlendirilmesi önem arz ettiğini vurguladı.

GÜRER’İN KANUN TEKLİFİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi şöyle:

MADDE 1- 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Salgın bir hastalığın ilân edilmesi hâlinde temizlik ürünlerinden alınan katma değer vergisi oranı %1 olarak uygulanır.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

 

 

Editör: TE Bilişim