CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şehit yakınları ve gazilere her yıl giysi yardımı ve bayram ikramiyesi verilmesi için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. Gürer devletin, şehit yakınları ve gazilerin talep ve isteklerini yerine getirmek için her türlü fedakârlığı yapması gerektiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda” değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifinde, ülkemizin terör nedeniyle büyük acılar yaşadığına dikkat çekti. 29.05.1986 tarihli ve 3294 sayılı Kanunda değişiklik yapılması için Kanun Teklifi hazırlayan Gürer, şehit yakınları ve gazilerin sorunlarının aşılması için herkese görev düştüğünü ifade etti. 

Anayasa’nın 61. Maddesinde yer alan “Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar” hükmüne dikkat çeken Gürer, bu hükmün mutlaka her alanda yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

Şehit yakınları ve gazilerin talep ve isteklerine göre onlara yapılması gereken her türlü fedakârlığın devletin görevi olduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu nedenle Anayasanın 10. ve 61. Maddelerinde özel statüde yer alan şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile malul gazilerimizin eğitim, sağlık, iş, maaş artışı ve diğer sosyal ve özlük haklarındaki sorunların giderilmesi, durumlarında iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapılması bir gereklilik ve görevdir” şeklinde hatırlatmada bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Kanun Teklifinde "Şehit yakınları ve gaziler, dördüncü fıkrada belirtilen kriter ve sürelere bakılmaksızın her yıl giysi yardımı ile bayram ikramiyesi alır ve bu Kanun ile sağlanacak diğer haklardan yararlandırılır. Bu kişilere yapılacak giysi yardımı ve verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili usul ve esaslar, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenir." İfadeleri yer aldı. 
 
 
Editör: TE Bilişim