CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe’yi ziyaret etti.  Gürer, küçük esnafın önemli sorunlar yaşadığını bildiklerini ve esnafın sorunlarını her fırsatta Mecliste dile getirip, Bakanlara ilettiklerini belirtti.

AVM’LER KENT DIŞINA YAPILSIN
Kent içine AVM yapılmaması gerektiğini, AVM’lerin küçük esnafı yok ettiği gibi başta trafik olmak üzere sorunlar ürettiğini, bu nedenle AVM’lerin kent dışına yapılması ve taşınması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kira, vergi, prim gibi konularda küçük esnafın mağduriyetini giderici önlemler alınması için mecliste CHP olarak birçok çalışmamız mevcut. Küçük esnafın desteklenmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“KÜÇÜK ESNAFA ‘CAN SUYU’ VERİN”
İpotek, kefil gibi zorlamaların esnafın krediye erişimini engellediğini dile getiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Esnaf ile olan görüşmelerimizde esnaf acil “can suyu” olacak destekler bekliyor. Kâğıt üzerinde değil, esnaf için iktidar, özde düzenlemeler sağlamalı ve şartlarını esnetmeli. Yıllardır işini düzgün yapan, tanınan, bilinen, güvenilen esnafın ekonomik sorunlarının derinleşmesi tek tek işlerini bırakıp, mesleklerinden çekilmelerine neden oluyor. Gidiş iyi gidiş değil” şeklinde konuştu.

“BAKKAL ESNAFINI YOK ETMEYİN”
Niğde Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Mecliste esnaf sorunlarını gündeme taşıdığı için Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti. Ekonomik zorluklar karşısında ayakta durmaya çalışan Bakkal Esnafının sorunlarını anlatan Göktepe, “Kent merkezlerinde  AVM  ve Zincir mağazaların kuralsız yaygınlaşması, bakkal esnafını yok edecek boyuta  getirdi. Küçük esnaf zor ayakta duruyor ya da kapanıyor. Küçük esnaf desteklenmeli ve pozitif ayrımcılık getirilerek esnafın faaliyetleri kolaylaştırılmalı” dedi.
 
Editör: TE Bilişim