Ömer Fethi Gürer, Sanayi Çarşısı’nda esnafın büyük ilgisiyle karşılandı. Çarşı esnafı, yaşadığı sorunları CHP Niğde Milletvekili Gürer’e anlattı. Gürer’de her fırsatta esnafın sorunlarını gündeme getirip, bu sorunların çözümü noktasında takipçi olmaya devam edeceğini söyledi. Artan vergi yükü, yüksek kira bedelleri, girdi maliyetlerinin sürekli artması ve diğer sorunlar nedeniyle artık esnafın çareyi kepenk kapatmakta bulduğunu söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinde, esnaf ve çiftçilerin sorunlarını dinledi. Ömer Fethi Gürer, “AKP’nin 17 yıldır yaptığı yanlışların bedelini vatandaşlar ağır bir şekilde ödüyor” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinde Belediye Başkan Adayı Abdi Mercan ve İlçe Başkanı Sedat Kayan ile birlikte Sanayi Çarşısında esnafı ziyaret etti, kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet eden Gürer, çiftçilerin de sorunlarını dinledi. 

CHP Milletvekili Gürer, beraberindeki heyetle ilçe merkezindeki kahvehanelerde bir araya geldiği vatandaşların da sorunlarını dinledi. Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinin hem tarım alanları hem tarihi ve turistik değerleri bakımından çok önemli bir merkez olmasına rağmen AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle ilçenin varlık içinde yokluk çektiğini söyledi. 

TARIM ALANLARI SÜREKLİ DARALIYOR. 
Ülke genelinde 2001 yılında 64 milyon nüfusa karşılık 17.9 milyon hektar ekili tarım arazisi varken, 2018 yılında nüfusun 81 milyona çıktığını ancak ekili tarım arazilerinin 15.4 milyon hektara gerilediğine dikkat çeken  Gürer, “Nüfus arttıkça tarım alanlarının artması gerekirken, ülkemizde ne yazık ki daralmıştır. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı yanında, toprağın yanlış kullanımı ile yok edilişinin de etkisi vardır. Erozyon ile oluşan toprak kayıplarının yanında verimli tarım ve mera alanlarının farklı nedenlerle yok edilişinin zararını ülkemiz giderek daha net görmeye başlamıştır. Kendi kendine yeten tarım ülkesi ithal ürüne muhtaç duruma düşürülmüştür. Bu, tarım ve hayvancılıkta yapılan yanlışlar nedeniyle üretimin durma noktasına geldiğinin bir işaretidir. Dünyanın en önemli buğday üretim merkezlerinden biri sayılan Türkiye’nin, son 17 yılda yapılan yanlışlar nedeniyle  nerede ise ithal etmediği tarım ürünü kalmamıştır. Ülkemiz sonunda kuru soğanı dahi ithal  eder duruma gelmiştir” diye konuştu.  

AKP döneminde azalan tarım alanlarının büyüklüğünün Konya Ovasına eşit olduğuna dikkat çeken Gürer, soğanın yüzde 185, sivri biberin ise yüzde 58 oranında zamlandığına işaret etti.  Gürer, “Patates yıllarca depoda çürüdü, sürekli uyardık. Patates üretimi sorunlu hale gelebilir dedik.. Bugün fakir fukaranın tükettiği patatesin bile yanına yaklaşılmıyor. Tarım ve hayvancılıkta plansız ve öngörüsüz yaklaşım kendini gösteriyor. Meraların tüketilmesi, plansız ekim yapılması ve bu yanlış politikalar sonucu köylerde göçler arttı. 17 yıldır yapılan yanlışların bedelini ülkemiz ağır ödüyor” şeklinde konuştu.. 
 
Editör: TE Bilişim