CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz hafta Kemerhisar, Bahçeli, Sazlıca ve Aktaş beldelerindeki ekili alanlarda ve meyve bahçelerinde, dolu yağışının neden olduğu hasarı ve çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine getirdi. 

Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak üreticilerin yaşadığı mağduriyeti anlatan Gürer, sadece Çitçi Kayıt Sistemi ve TARSİM’e kayıtlı olanlar değil tüm çiftçilerin hasarlarının tespit edilip, zararlarının karşılanması gerektiğini belirtti. Gürer, çiftçilerin borçlarının ertelenip destek verilmesini de istedi. 

ZARAR 10 MİLYON TL 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta Niğde’de bazı belde ve köylerde 10 Milyon TL civarında hasara neden olan dolu yağışının ardından, çiftçilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. 

Niğde ili Bor ilçesi ile Kemerhisar ve Bahçeli kasabaları, Merkez Sazlıca ve Aktaş, Gümüşler kasabaları başta olmak üzere geçtiğimiz günlerde yağan dolunun üreticilere ve çiftçilere büyük zarar verdiğini belirten Gürer, “Afete dönüşen yağışla ekili araziler, bahçeler büyük hasar görmüştür. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dâhil olmayan ve TARSİM'de de sigorta yaptırmamış çiftçiler de dâhil tamamının hasarlarının tespit edilerek çiftçilere gerekli desteğin sağlanması, üreticilerin zarar ve ziyanın karşılanması beklentidir” dedi.

Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdiğini de anımsatan Gürer, “Mağduriyet büyüktür. Bu anlamda çiftçilerin borçlarının, üreticilerinin borçlarının ertelenmesini de ayrıca talep ediyoruz. Bakanlığın durumu bir an önce saptayarak gerekli değerlendirmeyle çiftçiye, üreticiye destek vermesini talep ediyorum” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim