CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’ı ziyaret etti. Ömer Fethi Gürer, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunların değerlendirildiği ziyarette, Başbakan Binalı Yıldırım’ın ‘patatese teşvik vereceğiz’ şeklindeki vaadini bir an önce yerine getirmesi gerektiğini söyledi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, beraberinde CHP Niğde il ve ilçe yöneticileriyle, ziyaret ettiği Niğde Ziraat Odası’nda, Başkan Veli Kenar ve oda yöneticilerinden, kentin tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. 

Patates üreticilerinin yaşadığı sorunlara değinen Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde en çok patates üretimi yapılan il olan Niğde’de bir patates üreticileri birliği olmaması nedeniyle üreticiler, ürünlerini değerinde satamadığı için sorunlar yaşıyor. Girdi maliyetleri sürekli yükselen patateste, üretici zaman zaman ürününü maliyetine bile satamıyor. Depolarca çürüyen patates, üreticinin belini büküyor” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın 13 Ocak’taki Niğde ziyaretinde patatese teşvik verileceği yönündeki vaadini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Başbakan Niğde’ye gelmeden önce Meclis kürsüsünden, patatese teşvik verilmesi gerektiğini ifade ettim ve Başbakan’ın Niğde’ye gittiğinde mutlaka teşvik konusunda açıklama yapması gerektiğini söyledi. Başbakan’da Niğde’ye geldiğinde, geçen yıl verilen teşvik oranının iki katı tutarında teşvik verileceğini açıkladı. Ancak henüz bu konuyla ilgili bir gelişmenin olmaması, üreticileri tedirgin ediyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın bir an önce bu vaadini yerine getirmesi bekleniyor” diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates üretiminde Türkiye birincisi, elma üretiminde Türkiye ikincisi, lahana üretiminde Türkiye üçüncüsü ve fasulye üretiminde Türkiye dördüncüsü olan Niğde’de tarımsal sanayi kuruluşlarının yetersizliğine de dikkat çekti. Ömer Fethi Gürer, hükümetin bu konuda özel sektörü teşvik etmesinin, hem üreticiler, hem de istihdam açısından ciddi manada katkı sağlayacağını vurguladı. 

Hayvancılık ve besicilikle ilgili sorunlara da değinen Ömer Fethi Gürer, hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye’nin son yıllarda izlenen yanlış tarım politikaları nedeniyle artık dışarıdan et ithal eder duruma geldiğini belirtti. Ömer Fethi Gürer, buzağı ölümlerinin önlenmesi, üreticilerin desteklenmesi, aile tipi küçük işletmelere daha çok hayvancılık desteği verilmesi durumunda Türkiye’de et sorununun yaşanmayacağını dile getirdi. 

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Veli Kenar, tarım ve hayvancılık konusunda üreticilerin ve çiftçilerin sorunların sürekli gündeme getiren ve sorunların çözümü konusunda takipçi olan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti. Ziyarete CHP İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve parti yöneticileri de katıldı.
 

Editör: TE Bilişim