Sağlık Komisyonu Üyesi Gültekin açıklamasında: “Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu süreçte, tek amaçları bizleri tedavi etmek olan ve bu süreçte savaşın en önemli aktörlerine yani sağlık çalışanlarımıza yönelik koruyucu önlemlerimiz devam etmektedir. Zaman zaman karşılaştığımız ve asla tasvip etmediğimiz sağlık personeline şiddetin önüne geçmek için AK Parti olarak kanunlarımızda bazı değişiklikler yapmak için çalışmalarımızı tamamladık.

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Gültekin: “Sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu günlerde, kendi hayatlarını riske ederek, ailelerinden ayrı, gece gündüz demeden fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreçte cephenin en önünde sağlık çalışanlarımız var. Bizlerde onların sorunlarını sıkıntılarını çözmek ve daha rahat ortamda çalışmalarını sağlamak için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Geçtiğimiz günlerde 32 bin personel alımı için başvurular alınmaya başlamış ve şu an atama süreci işlemektedir. Mevcuttaki sağlık çalışanlarımızın ise ödemelerinde iyileştirmeler yapmak adına 5,7 milyar TL yeni kaynakla performans ödemelerinin en üst tavandan ödenmesi için önemli kararlar aldık. Toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmemiz için Sağlık Bakanlığımız tarafından salgınla mücadelede dünyada ilk olan Toplum Bilimleri Kurulu kurulmuştur.

Sağlığımızı düşünen kahramanlarımızın sağlığını korumak adına bugün de AK Parti ve MHP grubu olarak Sağlıkta Şiddet Kanun Teklifimizi TBMM Başkanlığımıza sunduk.” Dedi.

Teklifin, yalnızca kamuda çalışan sağlık çalışanlarını değil özel sağlık çalışanlarını da ilgilendirdiğini söyleyen Gültekin, şöyle devam etti: "Bu kanun teklifimiz; doktorumuzu, hemşiremizi, ebemizi, şoförümüzü kısacası sağlıkla ilgili çalışma alanı içinde olan hangi personelimiz varsa bu personellerimizin tümünü kapsayan bir teklif. Ve daha da önemlisi sadece kamu personelini değil, özel sektörde dâhil tüm sağlık çalışanlarımızı kapsayan bir kanun teklifi hazırladık. Bu kanun teklifimizi üç önemli ana başlık altında topladık. Bu kapsamda; kamu-özel ayrımı yapmaksızın tüm sağlık çalışanlarımızın, tehdit, hakaret, yaralama, görevi erteleme suçları söz konusu olduğunda mevcut cezaların yüzde 50 oranında arttırılmasını hedefledik. Yine bu suçların işlenmesi halinde, hapis cezasının ertelenmesi yada hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükmü uygulanmasının engellenmesini amaçlıyoruz. Yani bu suçlar, asla infaza ilişkin hususlara konu olmayacak, suçlu olan kişi kesin bir şekilde cezaevi ile karşı karşıya kalacak. Ayrıca mağdur personele, faile hizmetten eğer başka bir sağlık çalışanı varsa kaçınma hakkı veriyoruz. Örneğin hasta iddiasındaki kişi veya yakını, ilk yardıma geldiğinde doktorun biriyle bir polemik, tartışma, niza yada mahkemesi varsa, bu doktorumuza aynı sağlık kuruluşunda bir başka doktor olması kaydıyla tedaviden çekilme hakkı tanıyoruz’’ dedi.

Buradan özellikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bazı haber ve sosyal paylaşım sitelerinde çıkan haberler de AK Parti sağlıkta şiddet yasasını ret etti gibi iddialar yayınlanmaktadır ki bu gerçeği yansıtmayan ve bizim asla kabul etmeyeceğimiz iddialardır. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte böyle hassas bir konunun yalan şekilde siyasi polemik konusu yapılarak ranta açılmasının kimseye bir faydası yoktur. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 17 yıldır sağlık alanında yapılan yatırımlar sayesinde bugün, dünyanın en sağlıklı, sağlık sistemi alt yapısına sahiptir. Sağlık personelinin ihtiyaçlarını en kapsamlı ve en hızlı karşılayabilen bir ülke konumundadır. Yapılan hastaneler, personel alımları, tanınan sosyal haklar, çalışma ortamındaki iyileştirmeler, yeni hastaneler… Ve bu zorlu sürece rağmen halen devam eden yeni sağlık yatırımları… Bu konuların hepsi bir araya getirildiğinde, yani resmin bütününe bakıldığında Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığa ve sağlık çalışanlarına verdiği değer fazlası ile görülecektir.

Tüm kamuoyu ve sağlık çalışanlarımızın uzun zamandır beklediği Kanun Teklifini önümüzdeki günlerde Genel Kurul’da görüşmeye başlayıp, en kısa sürede kanunlaştıracağız. Bu zorlu süreçte ülkemiz ve milletimiz için her türlü fedakârlığı gösteren, canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.

Editör: TE Bilişim