TBMM Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin,  Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.  Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Gültekin: "Büyük ve Güçlü Türkiye yolculuğumuza emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımızı ziyaret ettik. Üreterek hem ilimiz ekonomisi ve istihdamına hem de ülkemizin ekonomisi ve istihdamına katkı sunan firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Ürettikçe büyüyecek ve hedeflerimize daha emin adımlarla yürüyeceğiz’’ dedi.

Niğde OSB’mizde faaliyet gösteren Üç Kapılı Gıda, Bilgili Toptan, Doğmuşlar Tarım, Aykacan Sucuk ve Sayıner Ayakkabı’yı ziyaret ederek firma yetkililerimiz ve çalışanlarımızla hasbihal ettik. Dünyayı etkisi altına alan Pandemi sürecinde ülkemizde maalesef bu durumdan ekonomik olarak etkilendi. Pandemi sürecine rağmen Niğde’mizde üretimler durmadı, şimdi zor dönemi geride bırakmaya başladık. Çok şükür dünya genelinde birçok ülkeye göre bu süreci daha az hasarla atlatıyoruz. Geçen hafta açıklanan Sanayi Üretimi rakamlarına bakıldığında, 2020 yılı Sanayi Üretimi Avrupa’da yüzde 8,1 ile en çok arttıran ülke Türkiye oldu. Bu zorlu süreçte AK Parti olarak çarklar dönsün diyerek, üreticilerimize de esnaflarımıza da her türlü kolaylığı sağlamak için birçok çalışmaya imza attık. Yapılan desteklemeler sayesinde zorlu süreçte ayakta kalmasına yardımcı olduğumuz üreticilerimiz şimdi tam gaz seri üretime ve yeni yatırımlara başladılar. İlimizde yetiştirilen soğanlar Doğmuşlar Tarım ile 7 ülkeye ihraç ediliyor. Bu süreçte yeni firmalarımızda üretime geçiyor. Niğde’mizde bugün itibariyle üretime başlayan Sayıner Ayakkabı gibi. İlk etapta 25 kişilik ekiple üretime başlayan ve yılsonunda 120 kişilik istihdam hedefi olan Sayıner ayakkabı, ilerleyen süreçte tam kapasite üretime geçtiğinde 450 kişilik istihdamla günde 10 bin çift ayakkabı üretimi yapabilecek. Tam entegre tesis ile Avrupa’da bir ilk olan Sayıner Ayakkabı Üretim Tesisi ile ilimizin ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacaktır. Şimdiden ülkemize, Niğde’mize ve firma sahiplerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bor OSB’mizde de Yatırımlar Hızla Devam Ediyor.

Sadece Niğde merkezimizde değil ilçelerimizde de yeni yatırımlar ile yeni istihdam ve üretim alanları açmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bor Organize Sanayi Bölgemizde ülkemizin yem sektörünün önemli firmalarından olan ve 8 fabrikasıyla faaliyet gösteren Pro Yem Sanayi A.Ş.'ye 150 kişi istihdamlı yeni fabrikası için yaklaşık 100.000 m2, ülkemizde ambalaj sektöründe önemli role sahip 6 ülkede 18 fabrika ile faaliyet gösteren Sarten Ambalaj A.Ş.’ye 50 kişi istihdamlı yeni fabrikası için yaklaşık 30.000 m2, bölgemizde artan domates ekiminin endüstriyel boyut kazanmasına katkılar sağlayacak olan Kgs Gıda A.Ş. 'ye 200 kişi istihdamlı yeni fabrikası için 130.000 m2 arsa tahsisi gerçekleştirildi. Bor Karma OSB’ yapılacak olan yeni yatırımların şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.

AK Parti Olarak Çalışmaya Devam Edeceğiz.

Her geçen gün büyüyen ve güçlenen şehrimizin her bölgesine yatırımlar devam ediyor. Özellikle Niğde Ankara Otobanın şehrimize çok şey katacağı aşikârdır. Şunu tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki Niğde’mizin geleceği çok parlak olacaktır. Bu vesile ile devletimiz tarafından sağlanan avantaj ve desteklerle şehrimiz de yatırım yapmak için tüm yatırımcıları ilimize davet ediyorum. Bizler de bölgesinde giderek büyüyen ve her geçen gün daha da güç kazanan, iş alanları, ekonomik durumu ve sosyal hayatı ile güçlü bir şehri inşaa etmek için durmuyoruz, durmayacağız da. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. AK Parti olarak şimdi pandemi sonrası yeni yol haritamızı belirlemek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin ekonomisi, vatandaşlarımızın refahı için sürekli koşuşturan, çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemizin geleceği için elini taşın altına koyan tüm yatırımcılarımız ile üreticilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilişim