Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Gültepe, Pandemi sürecinde bakkal esnafının durumunu ve bakkalların öneminden bahsederek, Son günlerde gelen fahiş zamlarla birlikte bakkallarda ürün alımlarında zorlanmaya başladığını, artan fahiş fiyatlarının bakkal esnafını da vurduğunu belirtti.

Pandemi sürecinde bakkalların sıkıntı yaşamadığını ve mahalle bakkallarına vatandaşların tekrardan yöneldiğini söyleyen Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Pandemi sürecinde, sokağa çıkma yasaklarında dâhil gıda sektöründe bizlerde bir sıkıntı olmadı. İş yerlerimiz açık oldu. İnsanlar tabi ki sokağa çıkmayınca bakkallarımız fazla iş yapamadılar. Alışveriş olmayınca sıkıntı yaşadılar. Aslında şuna söylemek gerekir ki gerçekten pandemi sürecinde mahalle bakkallarını halkımız tercih etmeye başladı. Vatandaşlarımız marketler kalabalık olduğu marketlerden fazla alışveriş yapmayarak evlerine yakın olan bakkallara yöneldi. Biz bakkallar olarak halkımızdan şunu istiyoruz.’’ dedi.

MARKETLERİ DEĞİL MAHALLE BAKKALARINI TERCİH EDELİM

Alışverişte büyük market zincirlerini değil de mahallenin muhtarı olan, mahallesinin bekçisi olan ve mahallesinin aydınlatmasını olan bakkallardan alışveriş yapılmasını isteyen Başkan Göktepe, ‘‘vatandaşlarımızdan bakkalından alışveriş yapmalarını istiyoruz. Çünkü bakkallar, mahalle sakinlerinin düğününde, cenazesinde, acısında tatlısında bulunan ve destek olduğunu unutmayalım. Bir marketten bir tane ekmeği dahil borç paraya alamazsınız. Ama bakkallardan bunu veresiye kolaylıkla alabilirsiniz. Deftere yazdırabilirsiniz. Vatandaşlarımız marketten alışveriş yaptığında 5 ya da 10 kuruşunuz dahi eksik olsa almış olduğunuz ürünleri geri bırakmak zorunda kalırsınız. Ama bakkallarımız öyle değiller. Bakkallar veresiye defterine yazar ve sizin elinizdeki ürünü geri bıraktırmaz. Ekonomik sorunların yaşandığı şu günlerde vatandaşlarımız bakkallar yöneldi ve bakkallarımızda veresiye defterleri kabarmaya başladı. Niğdeli vatandaşlarımızı Merkez, köy ve kasabalardaki bakkallarımızdan alışverişlerini yaparak sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü mahalle bakkalları mahallelerin ışığıdır. Eğer ki mahalle bakkalı giderse mahallenin ışığı söner. Vatandaşlarımız büyük market zincirlerinden alışveriş yaptıkları zaman buraya giden paraların bize kalmadığını ve memleketimizde bizlere sermaye, ekonomi olarak dönmediğini bilmeleri lazım.’’ Diye konuştu.

FAHİŞ FİYAT BAKKALIDA VURDU

Son günlerde gelen zamlarla birlikte mahalle bakkallarının da sattıkları ürünü zamlardan dolayı geri yerine alamadığına da değinen Başkan Şinasi Göktepe, ‘‘Son günlerde gelen fahiş zamlarla birlikte bakkallarımızda ürün alımlarında zorlanmaya başladı. Bakkallarımız bu fiyat artışları ile birlikte sattıkları ürünleri geri yerine koymakta zorluk çekiyorlar.  Maalesef fiyatların yükselmesinden dolayı da satış yapamıyorlar.  Bunun için bu fahiş fiyat artışlarına bakkalların bir sermayesi olmadığı için sattığı fiyattan ürünü geri yerine koyamıyor.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim