Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (NESOB) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile açılan küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amaçlı girişimcilik kursları halktan büyük rağbet gördü. 50 girişimci kursları başarı ile tamamlayarak KOSGEB tarafından verilen yeni girişimci desteğinden faydalanmaya hak kazandı.



Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun ancak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile çözüleceği fikrinden yola çıkan NESOB.15 Ağustos 2012-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında yeniden Girişimcilik kursu yapmak için KOSGEB ile protokol imzaladı.



Konu hakkında değerlendirme yaparak girişimcilik kurslarının önemine vurgu yapan NESOB Başkanı Fahri Eker "Girişimcilik kursu Büyüyen ve gelişen Niğde ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Açmış olduğumuz kursun birinci ve ikinci ayağı olan 25'er kişilik 2 kursumuzda başarılı olan yeni girişimci adayları sertifikalarını almışlar ve bunların bir çoğu KOSGEB tarafından verilen 27 bin TL hibeden yararlanarak kendi işyerlerini kurmuşlardır. Düzenlemiş olduğumuz kurslar girişimci gençlerimiz için yeni bir fırsattır. Bu kurslarda, teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetişecek ve umarım İlimize ve milletimize faydalı olacaktır” dedi.


70 BİN TL KREDİ İMKÂNI SAĞLANACAK

NESOB ve KOSGEB işbirliğiyle yapılacak olan girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine Şahsen müracaat ederek form doldurmaları gerektiğini belirten Başkan Fahri Eker, “Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kursiyer seçmeleri için yoğun bir talep olduğunu belirterek, aklında güzel ve verimli projesi olan Girişimcileri Eğitim için bekliyoruz” dedi.


Kurs sonucunda başarılı projesini KOSGEB'e sunan girişimcilerin ilk etap ta 27 bin TL makine ve ekipman desteği olarak hibe kredi kullanabileceğini daha sonra ise işini geliştirebilmek için 70 bin TL’ye kadar yüzde sıfır faizli KOSGEB Kredisinden faydalanabileceğini belirtti.



Editör: TE Bilişim