30 kişi ile başlayan kursu 28 kişi tamamladı. 28 kursiyere günlük 15 TL verildi. Kurs 60 saat devam etti.

Kursiyerler, yapılan sertifika verme töreninde kurs belgelerini Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Köseoğlu ve Ali Cemil Arıcan’ın elinden aldı.
Niğde de ilk defa Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitiminin amacı; Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi.
NİĞMEK bünyesinde düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “30 kişiyle başlanan 28 kişiyle tamamlanan ve Niğde Belediyesi olarak da Niğde de ilk defa gerçekleştirilen KOSGEB Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. 60 saat süren bir çalışma ve eğitim sonucu programı tamamlamış olduk. Belediye olarak, idareci olarak her alanda olmak durumundayız. Şehrimizi gerçekten her alanda kalkınmış ileri gitmiş, kendini geliştirmiş büyümüş, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş, sanayi ve hayvancılık yönünden kısacası her bakımdan gelişmiş bir il olabilmesi için Niğde Belediye Başkanı olarak, biz elimizden ne geliyorsa bunu yapmak zorundayız. Bu çalışmalarımız içerisinde meslek edindirme kursları da var. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi projesini Niğde de ilk Belediye olarak uygulamış olmamız önemliydi. Niğde’nin gelişimi için resmi ve özel kurumlar bir yarış içerisinde olmalı” şeklinde konuştu.
Aşçılık Kursu  Seçmelerine 187 Kişi Başvurdu
Niğde Belediyesi İŞ-KUR işbirliği ile 18 Ekim’de başlayacak olan ve 25 kişinin alınacağı Aşçılık Kursu seçmelerine 187 kişi başvurdu.
Niğde Belediyesi tarafından kurulduğu günden beri bir çok alanda eğitim vererek, katılımcıları meslek sahibi yapan NİĞMEK bünyesinde Aşçılık kursu açılıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Niğde İl Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi işbirliği ile 12 Ekim 2010 Salı günü seçmeler yapıldı. Oluşturulan komisyon huzurunda tek tek mülakattan geçirilen 187 adaydan aşçılık kursu için 25 aday seçildi.
Aşçılık kursuyla ilgili Niğde Belediyesinden yapılana açıklamada; “Niğde Belediyesi olarak İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz Aşçılık kursumuz 18 Ekim 2010 tarihinde başlayacak olup, 9 Aralık 2010 tarihinde sona erecektir. Niğde Belediyesi olarak eğitimleri vermek üzere, şuanda beş yıldızlı bir otelin mutfağında aşçı başı olarak görev yapan, konusunda deneyimli bir eğitmen ile antlaşma yapılmıştır. Eğitim süresince ilimizde konaklayacak olan aşçı başı ile kurs sonunda değişik tatların değerlendirileceği, lezzet yarışması düzenlenmesi planlanmaktadır. 25 kişinin seçildiği aşçılık kursunda, eğitim almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, ustasından, çeşitli yörelerin mutfaklarından değişik tatlar öğrenmenin yanı sıra günlük olarak 15 TL. ücret alma şansına sahip olacaklardır. Aşçılık eğitimi Niğde Üniversitesi uygulama restorandın da verilecek” denildi
 
Editör: TE Bilişim