Niğde’nin Çiftlik ilçesinde Kalkınma Bakanlığı finansmanı ile SODES kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz tarafından uygulanan "Beyaz Ellerin Beyaz Ürünü Kültür Mantarı Yetiştiriciliği" projesiyle istiridye mantarı üreten ev hanımı Çiğdem Taş, kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşıyor
2017 yılında Kalkınma Bakanlığı finansmanı ile SODES kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından uygulanan "Beyaz Ellerin Beyaz Ürünü Kültür Mantarı Yetiştiriciliği" projesinde eğitimlere ve uygulamalara katılarak mantar yetiştirmeyi öğrenen kadın kursiyerlerden Çiğdem Taş Çamardı ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığının katkılarıyla mantar üretimine başlayarak geçtiğimiz gün İlk hasadını yaptı.

Bütün kadınlara tavsiyelerde bulunan Taş; “Daha önce ev hanımıydım, bu işe başladıktan sonra 'çalışmak çok güzelmiş' dedim. Zevkli bir iş. Aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Bu işi araştırıyordum ve sonra ilçe tarım ve müdürlüğümüz ve belediye başkanlığımız tarafından bir proje hazırlandığını duydum ve bende kayıt yaptırdım.  İyi de oldu. İstiridye mantarının lezzeti diğer mantarlara göre biraz farklı. Kadınlara tavsiyem; evde oturmasınlar. Devletimizin birçok imkanı var. Bunlardan yararlanırlarsa hem kendi işlerini kurarlar hem de aile bütçelerine katkı sağlarlar” dedi.
 


 
Editör: TE Bilişim