Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Selim Biçen'in görevinden yönetim kurulu kararı ile alındığı öğrenildi.


Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir  ve Niğde  illerinden oluşan Ahiler Kalkınma Ajansı(AHİ-KA)'nın Genel Sekreteri Selim Biçen'in görevine son verilmesi için 9 Aralık Cuma günü Nevşehir'deki merkez binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında oylama yapıldığı, oylama sırasında Biçen'in salonda bulunmadığı, oylama sonucunda ise oy çokluğu ile görevine son verildiği belirtildi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'in başkanlık yaptığı yönetim kurulu toplantısında söz konusu oylamaya valiler yanı sıra belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanları katıldı.


Geçtiğimiz hafta Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı İsmail Ördü, Selim Biçen'e Ahiler Kalkınma Ajansı'nın, Ankara Kalkınma Ajansı ile ortak bir proje çerçevesinde, Kapadokya'daki turizm işletmelerini, Ankara'daki ahşap ustaları ve mobilyacılar ile buluşturmasındaki asıl amacın ne olduğunu bilmek istediklerini söyleyerek, eleştirilerde bulunmuştu. Ördü, Nevşehir'de bu işi yapacak çok sayıda sanatkâr olmasına karşın Ankara'dan bir heyetin Nevşehir'e davet edilmesine anlam veremediklerini kaydetmişti.


Yeni bir genel sekreter göreve atanana kadar göreve, Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Ali Rıza Özmen'in vekâlet edeceği de öğrenildi. Konu ile ilgili Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından açıklama yapılmadı.


AHİKA'ya TEPKİ ve AÇIKLAMA  Başlıklı TEPKİLERİN KONU EDİLDİĞİ ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFA TIKLAYIN.







Editör: TE Bilişim