Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilmesi kararlaştırılan kırsal alanda yaşayan 18-40 yaşındaki genç çiftçilerin uygulayacağı projelere 30 bin liraya kadar hibe desteği başvuruları başladı. 

Kararın Resmi Gazete'de yayınlandığını söyleyen Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Baş açıklamasında şunları söyledi:

“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kırsal alanda yaşayan 18-40 yaşındaki çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği' 31.03.2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başvuruların zamanı ve yeri; Başvurular 07.04.2017 tarihinde başlayacak olup 05.05.2017 tarihinde bitecektir.” 
Baş; “İllerde desteklenecek genç çiftçi sayısı ve hibe miktarı, Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) belirlediği, kırsal alandaki yerleşim birimleri sayısı, genç çiftçi nüfusu, kırsal alan nüfusu ve sosyoekonomik gelişmişlik endeksi kriterleri ve programın yıllık bütçesi dikkate alınarak tespit edilecek. Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan olmayan ve örgün eğitime devam etmeyen, 15 büyükbaş veya 50 küçükbaştan fazla hayvanı bulunmayan, 50'den fazla arılı kovanı olmayan, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış genç çiftçiler başvuruda bulunabilecek” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim