İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen;  Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine ilişkin 2016/16 Sayılı Tebliği ve Uygulama Rehberi doğrultusunda müracaatlarla ilgili iş ve işlemler tamamlanmıştır. Asil ve yedek listeler il müdürlüğümüz ilan panolarında ve nigde.tarim.gov.tr adresinde askıda ilana çıkmıştır. Listeler 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacaktır. Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde 30.000TL lik sözleşme imzalanacak​tır.

Genç çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için Askı sürecinde listeleri kontrol ederek kimlik bilgilerinde veya aldığı puan hesaplamalarında herhangi bir hata tespit etmeleri durumunda süresi içerisinde il ve ilçe müdürlüklerimize itiraz etmeleri ve hataları düzelttirmeleri menfaatlerine olacaktır.

Genç Çiftçi desteği kapsamında kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik 167 Genç çiftçi projesine toplam 5.010.000 TL  hibe ödenmesi yapılacaktır. dedi.
           
Editör: TE Bilişim