Niğde’de geceleyin sokak lambaları bir çok noktada tasarruf amacı ile yakılmıyor, ama son birkaç gündür gündüzleri sokak lambaları sürekli yanıyor.

  

Geçtiğimiz aylarda Niğde’nin karanlık bir şehir olduğuna dair haberler yapmıştık. Niğde’nin parkları, yeni terminali, en işlek caddelerinin bile aydınlatma dan yoksun olduğunu belirtmiş, güvenlik ve trafik zafiyetlerinin olabileceğini belirtmiş ve uyarılarda bulunmuştuk.

 

Niğde hala karanlık şehir, özellikle elektrik idaresinin özelleşmesinden sonra bir çok nokta karanlık içinde kaldı. Hala Niğde’nin bırakın ücra mahalle ve sokaklarını Niğde’nin en işlek caddeleri karanlık içinde, insanlar geceleri güvenle gezemiyorlar.

 

Geceleri karanlık olmasına rağmen, tam tersi gündüzleri daha da bir aydınlık Niğde görüyoruz. Son birkaç gündür Niğde’nin bir çok mahallesinde gündüzleri sokak lambaları insanlara yol gösteriyor!.

 

Gündüzleri  yanan sokak lambalarını gören vatandaşlar “ MEDAŞ’tan aylık gelen fatura bir öncekini hep aratıyor. Zam üstüne zam… Ülkenin belli yerlerindeki torpilli!, öncelikli!, seçkin! insanların ödemediği yada alamadıkları elektrik ücretini de bizlere ekleyip alıyorlar.    Bir gün elektrik borcunu ödeme hemen elektriğin kapanır, açma kapama ücreti alırlar. Niğde karanlık bir şehir oldu, bir çok sokak, cadde ve parklarda sokak lambaları geceleyin yanmaz, ha bu durumdan ne belediye başkanı, nede milletvekilleri rahatsızdır. Geceleri yanmayan elektriğin aksine  gel gör ki gündüzleri ihtiyaç yok iken yakarlar, bunların parası da bizden alınacak biliyoruz. Ama bu elektriği özelleştirenleri, haksız para alanları da Allah’a havale ediyor ve bu lambaları gördükçe de kulaklarını çınlatıyoruz.”dediler.

Konu ile ilgili daha önceki haberlerimiz ve Video görüntüsü aşağıdadır. 


Niğde Karanlık Şehir Oldu...


Devlet Ahır yaptı… Medaş Elektriğini vermedi

Elektrik Borçları Yüzünden Medaş Trafoları Söktü


Bu toplumsal bir afettir…

BOR’da Elektrik Kesintileri Bıktırdı


Niğde'nin en önemli sorununa Bursa'dan çözüm...


 ...

Editör: TE Bilişim