Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat yenil Fırıncılar arası çıkan rekabet sonrası 1lira 25 kuruştan 70 kuruşa kadar düşen ekmek fiyatları neticesinde tüketici ucuz ekmek yerken fırıncı esnafı ise zor günler geçirip zararına çalışıyor. Fırıncı esnafının ise un, odun ve maya alamayacak duruma geldiğini söyledi.

Tüketici ucuz ekmek yerken girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle fırıncıların zarar ettiğini belirten Yenel; “ Niğde’de birkaç fırıncı arasında çıkan rekabet nedeniyle 1,25 kuruştan satılan ekmek fiyatlarımız bir anda 1 lira ile 70 kuruş a satılmaya başlandı.  Biz fırıncılar odası başkanlığı olarak ilimizde faaliyet gösteren tüm fırıncılarla birebir görüşerek ekmekte yapılan rekabetin sona ermesi üzerine fikir alış verişinde bulunduk. Maliyet fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ekmekte yaşanan rekabet fırıncılarımızı zor duruma sokmuştur. Tüketicilerimiz ekmeği ucuz yerken girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle fırıncı esnafımız zarar etmektedir. Ekmekte meydana gelen rekabeti sona erdirmek için biz Fırıncılar odası olarak elimizden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah en kısa zaman içerisinde ekmekteki rekabet sona erecek ve ekmek fiyatlarımız yine eski fiyatına çıkacaktır” dedi.

Ekmeklerde gramaj eksiği olmadığı gibi devamlı denetimlerin yapıldığını ifade eden Yenel; “ ilimizde faaliyet gösteren fırıncı esnafımızın yapmış olduğu ekmeklerde gramaj eksiği yoktur. Niğde Belediyesi zabıta Müdürlüğü ekiplerince sıkça denetimler yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gramajı düşük gördüğü ekmeği nereden aldıysa bakkaldan veya marketten hangi fırından getirildiğini öğrenip Niğde Belediyesi zabıta müdürlüğü ekiplerine şikayet edebilir.

Editör: TE Bilişim