Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Niğde Üniversitesi öğrencilerine "Girişimcilik ve Liderlik" konulu programa katıldı. 


Niğde Üniversitesindeki Girişimcilik ve Liderlik Konulu program öncesi Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret eden Şahenk, bir Niğdeli olarak gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kendisinin ‘Misafir Değil Ev Sahibi” olduğunu belirterek Niğde’ye Bir basketbol okulu açacaklarını belirtti.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret eden Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk oradan memleketi Niğde'de babası merhum Ayhan Şahenk adına yaptırdığı Niğde Üniversitesi Kongre merkezi 1923 nolu konferans salonunda öğrencilere ‘Girişimcilik ve Liderlik’ konulu programa katıldı.

Şahenk verdiği seminerde şunları anlattı: “Üniversite bitince ne yapacağız?. Bütün Türkiye’de Avrupa’da dünyada sizin yaşındaki kardeşlerimin arkadaşlarının düşüncesi korkusu ben ne olacağım ben ne olacağım. Bunu her yerde duyuyorum. Ben bu üniversiteliyim ben bu üniversiteden olduğum için ben seçmezler mi doğru olabilir. Çocuklar okul hayatı bitiyor hayat okulu başlıyor. Hikayenizi göstermeyi kendinizi tanıtmayı çok iyi bileceksiniz. Bu aslında girişimciliğin ve liderliğin ilk önemli ögesidir bana göre. Fikirleriniz olacak. Bir şeyler yapmak isteyeceksiniz illaki girişimcilik ve liderlik kendi başınıza başlayacağınız bir şirkette olmuyor. Bunu büyük şirketlerin içinde de yapma imkanınız var. Dünyada artık öyle zor şartlarda rekabet var ki yeni bir şeye başlamak yeni bir şey başlatmak o kadar kolay değildir. Ama her şeyin içinde şunu ihtiyacınız var fikir. Yani bir şey yapmak için bir şeyi düşünmeniz lazım. Bunu yapmak içinde sadece artık bizim 15 senelik son geçmişinde Türkiye artık kendi içine kapalı kendi içinde rekabet eden Türkiye değildir. Yurt dışından gelen ve yurt dışında gitme mecburiyeti olan bir gerçekle karşı karşıyayız. Artık Türkiye’deki müesseseler kendi içlerinde rekabet etmiyor. Artık Niğde’ye Eskişehir’den de bir rakip gelebilir. Türkiye’ye Amerika’dan da rakip gelebilir. Bu bilinçle düşüncelerimizi oluşturmak dünyayı iyi incelemek trendleri iyi izlemek zorundayız. Nerede bir boşluk var. Bunu okuyarak şimdi hepinizin avucunun içinde teknoloji var. Bunu iyi kullanmak zorundayız. Artık o kitap orada vardı burada yok diye bir şey yok. İnternete girdiğiniz zaman dünyayı tanıma imkanınız var. Bilgiye ulaşmak artık eskisi kadar zor değil. Bunu çok iyi kullanmanız lazım ki net fikriniz oluşacak neyi değerlendireceksiniz yapacaksınız buna iyi karar verin. Piyasada olmayan boşluk gördüğünüz daha yapılması gereken bir şey varsa onu yapacaksınız. İnanın rekabet eskisinden daha zor. Diğerlerinden ayrılın değişik olun.” dedi.

Niğde Üniversitesi Kongre merkezinde düzenlenen programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, protokol, kurum amirleri ve davetliler ve öğrenciler katıldı.


Editör: TE Bilişim