Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar fasulye eken çiftçilere önerdiği "Bakteri Aşılama" uygulamasını ilk olarak kendi tarlalarında yaptı. 


Ektiği fasulye tohumlarını havadaki serbest azotu çeken bakterilerle aşılayarak hem gübreden tasarruf edeceğini hem de tarlalarında bir daha aşılamaya gerek olmayacağını belirten Kenar; “Adeta azot üreten bir fabrika olan bu bakterilerin hızla çoğalması için toprakta yeşil gübre veya hayvan gübresi gibi organik maddelerin bulunması gerekiyor” dedi.


Bu bakterilerin bulunduğu tarladaki fasulyenin azot ihtiyacını karşılayarak önemli bir gübre tasarrufu sağladığını belirten Kenar, “Aynı zamanda bir sonraki yıl ekilecek ürüne de azot bırakarak ikinci bir fayda sağlamaktadır” diye konuştu.


Bu yıl kendisinin de bu uygulamayı ilk kez yaptığını belirten Ziraat Odası Başkanı Kenar, “Bütün fasulye üreticilerinin bu tarlalarda göreceği olumlu sonuçla beraber önümüzdeki yıllarda kendilerine önemli maddi kazanç sağlayacak olan bu teknolojiyi kullanacaklarını düşündüğünü belirtti.


Editör: TE Bilişim