Niğde’de Dere Mahallesinde metruk ahşap evlerin yıkımı sırasında vatandaşlar  iş makinası çalışırken hayatlarını tehlikeye atarak odun topladılar. Oysa geçtiğimiz yıllarda Niğde’de  aynı işlem yapılırken Ayşe Tunç’58)  isimli bir kadın kepçe’nin altında ezilmişti.
 
Niğde ‘nin Dere Mahallesinde Çıldır Sokakta ahşap binalar kepçe tabir edililen paletli iş makinası ile yıkılıyor. Yıkım işlemini yapan kepçe çalışırken kepçenin etrafında kadın ve çocuklar hafriyattan çıkan odunu kapma telaşındalar.
 
Ekonomik veriler üzerinde iyimser tablolar çiziliyor, bu iyimser tablonun ne yazık ki  bazı kesimlere ulaşmadığı anlaşılıyor.  Kış günü evine yakacak odun temini derdinde olan fakir vatandaşlarımız Dere Mahallesindeki yıkım alanında tehlikeli görüntülere sebeb oldular.
 
Yıkım alanına girerek dozerin çalıştığı alanlarda ellerine geçirdikleri odunları tehlikeye aldırmadan  bir bir toplayan kadın ve çocukların durumu aslında ülkemizin bir aynasıydı.
 
Hiç tedbir alınmadan gerçekleştirilen yıkım bize geçmişte yaşanan üzücü bir olayı hatırlattı.
 
 18 Mayıs 2009 tarihinde Efendibey Mahallesinde Niğde Belediyesine ait bir kepçenin aynı bu şekilde bir yıkım sırasında kepçenin etrafında odun toplamaya çalışan Ayşe Tunç (58) kepçenin altında kalarak feci şekilde can vermişti.

Anlaşılan o günden bu güne ne ekonomi değişmiş… Ne de  insanların vurdum duymazlığı…



Fotoğraf  : Yusuf Gökdemir -Niğde Borhaber
Haber Yorum :  Selim Gökel
Editör: TE Bilişim