Haftasonu yapılan olaylı kogreden sonra, Nesob başkanlığı yapan Fahri Eker'in Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi başkanlığı kazanması "İki Karpuz Bir Koltukta Taşınmaz" tartışmalarını başlatmıştı. 

Fahri Eker, genel kurul sonrası yaptığı açıklama da hem esnaflara teşekkür etti, hemde iki kuruma başkanlık nasıl yapabileceğini izah etti. 


 Sınırlı Sorumlu Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi-Kefalet Kooperatifinin 60. Olağan Genel Kurul toplantısında seçim maddesi çıkması sonucu Başkanlığa seçilen Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odası Birliği Başkanı Fahri Eker, esnaf sanatkârlara teşekkür etti.


Sınırlı Sorumlu Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi-Kefalet Kooperatifinin yeni Başkanı Fahri Eker, önceki gün yapılan 60. Olağan Genel Kurul toplantısı ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde; “Biz daha önce de söylemiştik, 60. Genel Kurulda seçim maddesini gündeme aldıracağımızı söylemiştik. Söylediğimiz gibi seçim maddesini aldırdık. Buna salon karar verecek dedik ve salon da kararı benden yana kullandı” dedi.


Eker; “Dün sabah sekizden gece on ikiye kadar salondan ayrılmayan, salonu terk etmeyen, oyunu kullanmadan gitmeyen tüm esnaf sanatkârlarımızı kutluyorum. Esnaf sanatkârlarımızın işlerimizi takip ettiğini görüyoruz. Bu süreç içerisinde bize hiç üye olmadan destek veren arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Esnaf ve sanatkârlar camiasının hiçbir siyasi kurum ve siyaset yeri olmadığını savunan Eker; “Esnaf ve sanatkârlar ülkenin milli takımıdır ve temelidir. Dönem dönem siyasiler bizim Teşkilata müdahale etmeye kalkıyorlar. Bunları şık bulmuyoruz. Çünkü Esnaf ve Sanatkâr sadece belirli bir siyaset kısmından oluşmuyor. Bizim içimizde her görüşten insan var. Her görüşe saygı duyuyoruz. Onun için dünkü seçim bu konuda yeterli bir cevap verdiğini sanıyorum” dedi.


Sınırlı Sorumlu Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi-Kefalet Kooperatifinin yeni Başkanı Fahri Eker, 60. Olağan Genel Kurul toplantısıyla ilgili değerlendirmesinde daha sonra şu görüş ve iddialarda bulundu:

“Herkesin işini iyi yapması gerektiğini, siyasetle uğraşıyorsa siyasetini iyi yapması gerektiğini, buralardan bir şeyler beklemenin faydasının olmadığı görülmektedir. Bu yola çıktığımızdan bu güne Esnaf ve Sanatkârımıza şunu söyledik:

Biz kavgadan yana değiliz. Biz barıştan yanayız. Dünkü meydana gelen kavgayı çıkartanlar esnaf ve sanatkâr değildir. Dışarıdan salona gelen bazı arkadaşlarımız bir iki provokatörlük yaptılar. Seçimden sonra geçimler başlar. Biz Esnaf ve Sanatkârlarımız ayanını altına pas pas oluruz. Hizmete sınır olmaz.


Benim Esnaf ve Sanatkârımın bana verdiği görev, onların hakkını en iyi şekilde savunmak, onlar için elimizden geldiği kadar yardım etme çabasındayız. Benim 28 tane Meslek Odamız var. Niğde’de bu da 29. Odam. O da zaten buraya bağlı bir kuruluş. Bizim finans kaynağımız. Yani Esnaf ve Sanatkârlarımızın sıkıştığında kullandığı finans kaynağıdır. Bunların bir yerde olması ve tek noktadan hizmet etmesi gerekir.

Bir takım insanların hem Birlik Başkanı, hem Kooperatif Başkanı, bu nasıl olur diyorlar? Kooperatifte benim bir bünyemde olan 28 Odam gibi. Ben zaten 28 Odanın Birlik Başkanıyım. Bu da benim 29. Odam. İki Başkanlığı da aynı götüreceğim. 81 İlde 81 Birlik Başkanının 70 tanesi aynı zamanda Kooperatif Başkanlığı yapıyorlar. Bu işin doğrusu budur.


Yeni yaptığımız binamıza da en kısa zamanda Kooperatifimizi taşıyıp hepsini aynı çatı altında toplayıp Odalarımız, kooperatifimiz, Birliğimizi tek çatı altında Esnaf ve Sanatkârımızın hizmetine sunacağız. Niğde Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Niğde tarihinde ilk kez sandığı gitti.



Adaletli bir seçim olması için kapalı seçime gittik. Yeni binamıza bu yılın sonuna kalmadan geçeceğiz. Kooperatifimizden tek maddelik bir karar alıp kooperatifimizi de yeni binamıza getireceğiz.”






Editör: TE Bilişim