Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, yenilenen kredilerle ilgili açıklamalarda bulundu. 
Başkan Eker, Başbakan Binali Yıldırım’ın vermiş olduğu müjde ile kooperatif işletme kredilerinin 200 bin TL’ye çıkarıldığını ve kullanımı durdurulan yatırım kredilerinin 500 bin TL’ye şahıs üst limitiyle tekrar açıldığını açıkladı. Eker açıklamasında şunları söyledi;
“Esnaf ve sanatkarlarımız finansman ihtiyacını karşılamak üzere kooperatifimiz kefaletiyle Türk Halk Bankası kaynaklarından kullandırdığımız hazine faiz destekli kredilerin gerek daha etkin ve verimli kullandırılması gerekse esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyaç duydukları finansman kaynağının en uygun ve yeterli bir şekilde karşılanması için zaman içerisinde yapılan düzenlemelerle önemli iyileşmeler gerçekleştirilmiştir. Özellikle son dönemlerde esnafımızın yoğun olarak dile getirdiği kredi limitlerinin arttırılmasına ilişkin talepleri merkez birliğimiz ve girişimlerimiz neticesinde sonuca ulaşmış ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın bizzat vermiş olduğu müjde ile kooperatifimiz işletme kredileri 200 bin TL’ye çıkarılmış, kullandırımı durdurulan yatırım kredileri 500 bin TL şahıs üst limitiyle tekrar acımıştır.” 
Krediden faydalanmak isteyen esnafların mutlaka kooperatifi ziyaret ederek bilgi almalarını isteyen Eker; “Esnaflarımız mutlaka gelip bizimle görüşsünler. Bazı esnaflarımız kredi kullanmaktan çekiniyor. Bu kredi esnaf ve sanatkarın her türlü işine yarayacak. Rahatlatacak bir finans kaynağıdır. 500 bin TL şahıs limitli yatırım kredilerinde işyeri edindirme kredisinin vadesi azami 120 ay, geri ödemesi aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacak. Taşıt edindirme kredisinin vadesi azami 60 ay, geri ödenmesi ise aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacak. Yatırım kredilerinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların en az 1 yıllık faaliyet süresinin tamamlamış olmaları gerekmektedir. Krediler bir defada kullandırılacak, parçalı kullanım veya ikinci bir işyeri alımına yönelik kullandırım yapılmayacak. Taşıt edindirme kredisinde aracın sıfır kilometre olması gerekmekte olup, anahtar teslim fiyatının tamamına kadar kredi kullandırılabilecek. Esnaf ve sanatkarlara kooperatifimiz kefaletiyle hazine destekli kredi kullandırımlarında işletme yatırım üst limit 500 bin TL’yi geçmeyecektir" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim