Ahiler Kalkınma Ajansı'nın kurumsal yapısını oluşturan organlardan biri olan Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 18 Ekim 2011 tarihinde 5.  kez toplandı.

Dâhi GEDİK/Editör ÖZEL /Kırıkkale’den Bildirdi.


Daha önce Kalkınma Kurulunu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde ve Aksaray'da bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı,  2011 Yılı’nın  son Kalkınma Kurulu’nu Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu’nda buluşturdu. Ahiler Kalkınma Ajansı‘nın görev alanı olan TR71 Bölgesine bağlı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin kamu kurumu yöneticileri, akademisyenleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gibi yerel aktörlerinden oluşan Kalkınma Kurulu’nun 5. Toplantısı Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen ve Kalkınma Kurulu Başkanı Fahri Eker’in açılış konuşmaları ile başladı. Toplantı, Ajans sunumu ve konu ile ilgili görüşlerin alınmasının ardından,  Kırıkkale İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu’nun “TR71 Bölgesi’nde İşsizlik ve İstihdam” başlıklı sunumuyla devam etti. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise  Kalkınma Kurulu Başkanı ve İl Temsilcileri’nin belirlenmesi için oylama yapıldı. İki yıl süresince Kurul Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Seçime mevcut başkana rakip çıkmayınca. NESOB Başkanı Fahri EKER yüksek oy çoğunluğuyla tekrar başkan seçildi.

Başkan EKER, Borhaber.net’e verdiği genel değerlendirmede, 5 ili kapsayan Kalkınma Ajansının 2009’da kurulduğunda yapılan seçimde başkan seçildiğini ve Kurulun amaçlarına değinirken,5 ili kapsayan kurulda tekrar Başkan seçilmesinin, Niğde adına sevindirici olduğunu kaydetti. Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 5. Kalkınma Kurulu Toplantısı kurul üyelerinin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Kırıkkale’de bulunan tesislerine  yaptığı ziyaret ve incelemelerle sona erdi.

Programa Kurulda görevli tüm Niğde kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri Oda başkanlarının yanı sıra Bor’dan başta Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin ve Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı Kazım Karakaya, Niğde Gazeteciler Cemiyet Üyesi ve programı Niğde Basınından tek takip eden Gazeteci –Yazar Dâhi Gedik, NESOB Başkan Yardımcısı ve Bor Marangozlar Odası Başkanı Kâni  Demirbilek, Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Durmuş Cengiz kurula katılarak oy kullandılar.

 

 

Editör: TE Bilişim