Güçlü, "Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Şu an itibariyle ve önümüzdeki zaman içerisinde Niğde'de ekmeğe ve ete zam yok." dedi.
Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hanifi Güçlü, fırınlardan ekmeğe zam talebiyle müracaatta bulunan kimse olmadığını söyledi.
Niğde'de ekmeğin 50-60 kuruş arasında satıldığını ifade eden Güçlü, "Ekmek fiyatlarında bir artış söz konusu değil. En son 2008 yılında yapılan zamla ekmek 60 kuruş olmuştu. Bununla devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da içi rahat olsun." şeklinde konuştu.
Bazı yerlerde ekmeğin fiyatının düşürüldüğünü hatırlatan Güçlü, "Eğer gramında düşürme olursa biz müdahale ederiz ama 300 gramdan yapıyorlarsa ona biz müdahale edemeyiz, her firma kendi indirim yapabilir. Niğde'de zaten fırıncılar arasında herhangi bir rekabet yok. Niğde'de ekmek fiyatları Türkiye geneline göre çok iyi durumda. Fırıncı arkadaşlarımıza hep kaliteyi artırmalarını söylüyoruz. İyi üretim yapanlardan vatandaş memnun olur." şeklinde konuştu.
Et fiyatlarında da artış olmadığını söyleyen güçlü, "Niğde'de 1 senedir aynı fiyata et satıyoruz. Zam yapmadık yapmayı da düşünmüyoruz." şeklinde konuştu
Editör: TE Bilişim