Niğde Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi genel kurulu yapıldı. 

Genel Kurul  Niğde Esnaf ve Kefaalet Kooperatifi Murat Zeren Eğitim ve Toplantı salonunda yapıldı. 

Mevcut Başkan Fahri Eker'in yanında  Demirciler ve Oto Tamircileri Oda Başkanı Turgut Taygur,da adaylığını açıklamış ve seçime gidilmesi istenmişti. 

Genel Kurulun yapıldığı 400 kişilik salon sabah saatlerinde Fahri Eker taraftarları tarafından doldurulmuş olduğu görüldü. 

Demirciler ve Oto Tamircileri Oda Başkanı Turgut Taygur duruma itiraz etti. Salonun Fahri Eker'in taraftarları ile dolu olduğunu, esnaf üyelerin olmadığını belirterek Polise salonun boşaltılıp tekrar üyelerin içeriye alınması talep ettiği iddia edildi. 

Ancak salon boşaltılmadı, bir çok Turgut Taygur taraftarı esnaf salona giremedi . Divan oluşturuldu, seçim istediği oylaması el kaldırmak süretiyle reddedildi. 

Fahri Eker'in Niğde Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı görevine devamında karar kılındı. 

Şuan Fahri Eker konuşma yapıyor. 

Ayrıntılar birazdan...

Güncelleme14:00

Genel Kurula Milletvekili Doğan Şafak, parti temsilcileri, oda başkanları ve üye esnaflar katıldı. Dvan kurulu oluşturuldu. 


Divan Kurulunun oluşturulmasının ardından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi -Kefalet Kooperatif Başkanlığına adaylığını açıklayan Demirciler ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Turgut Taygur, gündeme seçim maddesi koydurmak için imzalı dilekçe verdi.


Genel Kurulda bir konuşma yapan Fahri Eker,  bazı kesimlerin esnaf ve oda seçimlerine siyaseti sokmaya çalıştığını belirtti. Esnaf ve sanatkarlar milli takım gibidir, milli takıma müdahale yapmayın, bu teşkilatları bozmayın. şeklinde konuştu. 


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ise, TBMM’de esnafın ve çiftçinin sıkıntısını gereği kadar dile getirdiğini ifade ederek: “ Esnaflarımızın sorunları çiftçimizin sorunlarıyla eşleşmektedir. Ben bunların rakamsal olarak bütün maliyetlerin çıkardım ve mücadelesini yaptım. Çiftçi kazanmazsa esnafta kazanmaz. Niğde’nin 5 tane ürünü var. Bu ürünler para etmediği zaman esnaf da çöker” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından faaliyet, denetim, bilanço ve gelir gider raporları okunarak oylamaya sunuldu. Okunan raporlar oy çokluğu ile kabul edildi.

Genel kurulda zaman zaman tansiyon yükseldi ancak kayda değer bir olay yaşanmadı. 

Aday Turgut Taygur, ise salonun zamanından önce bilinçli olarak doldurulduğunu, katılan üyelerin büyük bölümünün  esnaf olmadığını iddia etti. 



Genel Kuruldan bir kaç saat sonra, Aday Turgut Taygur basın açıklaması yaptı. Açıklama için aşağıdaki linke TIKLAYIN

Taygur; Haklı olmamazı rağmen mağdur edildik




Editör: TE Bilişim