Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin, 2017 yılının esnaflar acısından iyi geçmediğini, 2018 yılından ise umutlu olduklarını söyledi. 

2017 Yılında Hükümet tarafından küçük esnaflar için rahatlatıcı kredilerin çıktığını ifade eden Aykin, kredilerin esnafı az da olsa rahatlattığını 2018 yılında ise esnafların umudunun iyi yönde olduğunu belirtti.

Aykin yaptığı açıklamada: “2017 yılı Niğde esnafı için çok güzel geçmedi. KOSGEB’ten küçük esnafa 2 yıl ödemesiz sıfır faizli kredi verildi. Onun devamında Ticaret Odası kendi bünyesinde şirketlere kredi verdi. Devamında ise kredi garanti fonunda tüm esnaflara kredi verildi. O kredi ile insanlar 3-4 ay rahat yaşadı. Kredilerin ödeme zamanı gelince esnaf ödeyemez hale geldi. 2017’nin son aylarında ise bu kredilerin dönüşümünde zorlandı. Ortada doğuda olan olaylar sonucunda dolar ve Euro’nun yükselmesi bizleri etkiledi. Kar oranları oldukça düşük olduğundan 2017 maalesef böyle geçti” dedi.
2017 yılında 735 yeni işyeri açıldığını ifade eden Aykin: “Kredilerin ödenmesi esnaflarımızı oldukça zora sokuyor. Dönüşümler zor oluyor. Ülkemiz üzerinde oyunlar inşallah bir an önce biter de ülkemiz için kafa yorar hale geliriz. Niğde olarak büyük bir fabrikamız yok. Sadece tarım ve hayvancılık var. Çiftçi ürünleri satacak ki esnaftan alışveriş yapabilsin. Esnafımızda siftahsız gidenler var evine. 2017 yılında 735 yeni işyeri açıldı. 266 işyeri ise kepenk kapattı.

Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor. İnşallah 2018 yılında devletimizden özellikle küçük esnafımız için destek paketleri bekliyoruz” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim