Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil; Cumhurbaşkanının açıklamaları doğrultusunda İçişleri Bakanlığının genelgesiyle alınan tedbirlerin, getirilen kısıtlamalar kapsamında esnaf ve sanatkarlarında desteklenmesi gerektiğini ve bu kısıtlamalardan etkilenen esnaflar için bir destekleme paketinin getirilmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüs sürecinde esnafların zorlu bir süreç yaşadıklarını ve yaşamaya devam ettiklerini ifade eden NESOB Başkanı Yeşil; “ Cumhurbaşkanının açıklamaları doğrultusunda İçişleri Bakanlığının genelgesiyle alınan tedbirlerin, getirilen kısıtlamaların vatandaşlarımızın korunmasına, kollanmasına yönelik olduğunu biliyoruz. Kısıtlamaya giren Esnaflarımızla birlikte maalesef mart ayından itibaren Eğlence sektörümüz, okullara endeksli olan meslek dallarımızla iştigal eden okul servislerimiz, kantinlerimiz, kırtasiyelerimiz ve fiziken açık fiilen kapalı olan kahvehane işletmecisi Esnaflarımız, kıraathanelerimiz, internet cafe ve düğün salonlarımız, hizmetleri yalnızca paket servisi ile sınırlandırılan restoran, lokanta, pastane, kafe gibi işletmelerimiz zorlu bir süreç yaşadılar ve maalesef yaşamaya devam ediyorlar” dedi.

ÖNÜMÜZ KIŞ, ÇETİN BİR KIŞ BİZİ BEKLİYOR

Esnaflar için bu kış ayının çetin geçeceğini belirten Yeşil; “ ‪20 Kasım itibari ile başlamış olan kısıtlamalarla Esnaf paketinin gündeme geleceğine dair hiçbir şüphemiz yok. Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımızın, ilgili Bakanlıklarımızın, Milletvekillerimizin nezdinde gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Esnaf paketinde olması elzem olan aylık nakdi yardımla birlikte hibe desteği, günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması, mücbir sebepten dolayı Esnafımızın Bağ-Kur primlerinin devletimiz tarafından karşılanması, vergi muafiyetinin getirilmesi, enerji maliyetlerinin karşılanması, servis taşımacılığı Nace kodunda bulunan araçlara MTV muafiyeti gibi Esnaf ve Sanatkarımızı korumaya ve kollamaya yönelik adımların atılacağına inancımız tamdır. Bakanlıklarımızla yapacağımız çalışmalar sonucu Esnaf ve Sanatkarımıza nefes aldıracak adımların atılmasına olanak sağlamış olacağız. Vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyoruz. Lütfen maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami özen gösterelim. Bunun kul hakkı olduğunun da unutulmaması gerekir. Getirilen kısıtlamalarla fedakarlık gösteren Esnafımız ve yanlarında istihdam edilen kardeşlerimiz maalesef kuralları hiçe sayan kişilerce mağdur edilmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim