Niğde Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Tahir Yavuz, esnaflara ve üyelerine çağrıda bulunarak yeniden yapılandırmaya başvurmalarını istedi. 
Niğde Manavlar ve Pazarcılar Odası başkanı Tahir Yavuz, 7143 sayılı borç yapılandırma kanununun, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Yavuz, Esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarını yeniden yapılandıran kanundan yaralanmak isteyen esnaflar için son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018 olduğunu söyledi. 
7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Yavuz odalara aidat borcu olan üyeler için yapılandırmadan yararlanmalarının kendileri için bir fırsat olduğunu ifade etti. 
Yavuz, “Esnaf ve sanatkârların 31 Mart 2018 tarihinden önceki kamuya olan borçlarına af ve taksitlendirme getirildi. Vergi, Bağ-Kur, SGK, belediye gibi kamu kurumlarına borcu olan esnaf ve sanatkârların, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar bu kurumlara başvurması durumunda yapılandırma kapsamına giren borçların tamamının ödenmesi durumunda gecikme faizlerinin tamamının silinecek. Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmamaktadır. Ancak, bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve gecikme zamları ile vergi cezalarının tamamı siliniyor. Taksitlendirme durumunda ise düşük bir faiz oranı ile iki ayda bir ödemek üzere 18 eşit taksitte ve 36 ayda ödenebilecek. Kanundan yararlanabilmek için başvurular en geç 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili idareye yapılması gerekiyor” dedi. 


 
Editör: TE Bilişim