2018 yılı içerisinde ULUKIŞLA Esnaf ve sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak 10 Milyon TL finansman desteği çıkıldığını belirten PEKEL, “Ulukışla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak yaklaşık 3 yıldır Esnaf ve sanatkarlar Kooperatifi olarak esnafımızın finansman kaynak sorununu çözmek için mücadele ediyoruz. Çıktığımız bu yolda da çok ciddi ilerlemeler kaydettik. Göreve geldiğimiz de Personeli olamayan, takip oranı yüzde 36 olan, borcu olan bir kooperatif devir aldık. Şuan geldiğimiz noktada takip oranımız sıfır olup personel olarak da Niğde esnaf kefalet kooperatifi geçici  gelen personeli kadrolu olarak kooperatifimize katarak sizlere daha iyi hizmet vermekteyiz. Ulukışla  genelinde dağılan finansman  200 bin tl iken şuan itibariyle  15 milyon TL Esnaf ve Sanatkârımıza para dağıtmış bulunuyoruz. Hedefimiz ise 30 Milyon TL’yi geçmektir. 2018 yılı içerisinde Ulukışla Esnaf ve Sanatkârımıza verdiğimiz rakam 10 milyon TL yani ciddi bir rakam olarak piyasaya para vermişiz. Hedefimiz 2019 yılı içerisinde 2018 yılında vermiş solduğumuz 30 Milyon TL’yi çıkarmaktır. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

PARA KAYNAĞINDA SORUN YOK
Para Kaynağında şuan itibariyle hiçbir sorun olmadığını ifade eden PEKEL; “ Bizim buradaki esas hedefimiz de şuan devletin verdiği bu imkânları en iyi şekilde kullanıp Ulukışla Esnaf ve Sanatkârına bu imkanları en hızlı bir şekilde ulaştırıp ne kadar çok piyasaya para sokabiliriz, ekonomiye ne kadar çok katkı yapabiliriz bunun için mücadele veriyoruz. Başta yönetim kurulu arkadaşlarım başkan vekili KEMAL ALTAN, MURAHHAS AZA NURİ BÜYÜKOĞLAN, ÜYELER EROL DOLGUN. HASAN E.AKYOL ve MÜDÜRÜMÜZ METİN GÖKDEMİR le beraber, özellikle son üç aydır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çünkü para kaynağında şuan itibariyle bir sorun olmadığını ifade etti.

İŞ YERİ DÜKKÂNINI ALMAK İSTEYEN ESNAFA 500 BİN TL KREDİ
İş Yeri dükkânının alan Esnaf ve Sanatkâra 500 Bin TL 10 yıllık vade ile kredi verdiklerini söyleyen Ulukışla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Pekel , “ Dolayısıyla yine Esnaf ve Sanatkâra sunulan yatırım kredilerimiz var. İş Yeri dükkânının alan Esnaf ve Sanatkârımıza 500 Bin TL 10 yıllık vade ile kredi veriyoruz. Yine ticari aracını yenilemek isteyen Esnaf ve Sanatkârımıza bu sadece şoför esnafı değil mobilyacı, demirci gibi diğer başka meslekle uğraşıp araç ihtiyacı olan esnaf ve sanatkârımıza 500 Bin TL’ye kadar araç kredisi kullandırıyoruz. Bizim kredimizi bir yıl vadeli kullanırsa Esnaf ve Sanatkârımız 1 yılık faizi yüzde 4, bir yılı geçerse 5 yıl veya 3 yıl vadeli kullanırsa yıllık faiz oranı yüzde 5’dir. Dolayısıyla Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi kefalet Kooperatifinden 200 Bin TL kullanılan limitimiz maksimum işletme kredilerimiz 200 Bin TL’dir. Şartları taşıyan kredi çekebilecek olan ve şartları yerine getiren her esnaf ve Sanatkârımıza bu parayı biz veriyoruz. Amacımız burada ULUKIŞLA  ekonomisine katkıda bulunmak. Ulukışla Esnaf ve Sanatkârının işini büyütmesi, geliştirmesi ve iş yeri sahibi olması, araç yenilemesi gibi her konuda bizden bu yönde emek veriyoruz” dedi.

BABA OĞLUNA VERMİYOR
Özellikle bu konuda ben altını çizerek söylüyorum Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ün bu Esnaf ve Sanatkârlar TESKOOP Genel Başkanı olduktan sonra Türkiye genelinde çok büyük rakamlara ulaştık, Kredi dağıtırken. Şimdi şuanda verdiğimiz krediler 200 Bin TL işletme kredisi Esnaf ve Sanatkâr için iyi bir para. Baba oğula vermeyecek şekilde bizlerin verdiği paranın yıllık faizi yüzde 5’dir. Dolayısıyla bunu alacak bir esnafımız ticaretini geliştirecek esnafımız çok iyi bir rakamla sermayesini güçlendirebilir, işini geliştirebilir, büyütebilir amacımız bu yönde. Dolayısıyla bunun yanında çıkan yatırım kredisi ve özellikle araç kredisinin de talep konusunda biraz ulukışla’de zayıflık var. Bunun arttırılmasını istiyoruz. Özellikle Esnaf ve Sanatkarlarımızın iş yerlerini ticaret hanelerinin mülkiyetini alabilmesi için düşüncelerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun da basın aracılığıyla duyurulmasını istiyoruz. Genellikle bizlerde öncelikle ev almaya yöneliyorlar. Hanımlar öncelikle evimiz olsun istiyor ama bizlerde iş yeri kendinin olsun istiyoruz” diye konuştu.

KONULAN HEDEFLERİ İKİYE KATLADIK
Hedeflerin çok çok üstüne çıktıklarını belirten Pekel ; “ bizim koyduğumuz hedefleri şuan da ikiye katladık. Ama bunu yaparken başta Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül,bölge başkanımız Mustafa Alan  ve iki yıl personelini bize Niğdeden göndererek destek veren FAHRİ EKER e birde bizim ikinci ayağımız olan Halk Bankası müdürümüze ve personellerine çok teşekkür ederiz. Onlarda bizim bu krediyi esnaflarımıza ulaştırabilmemiz için mesai yapıyorlar” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim