Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Eker esnafa 30 bin TL faiz kredi kapsamında Niğde’ye 2 milyon TL para geldiğini ve bu paranın noter tarafından kura ile dağıtılacağını söyledi. 

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini şuan itibariyle 2 milyon TL para geldiğini belirten Eker; “yılbaşından önce esnaf sanatkarlarımıza 30 Bin TL faizsiz kredi adı altında kredi verileceği söylendi. Yılbaşından sonra bununla ilgili çalışmalar başladı ve başvurular yapıldı. O tarihten sonra biz bir miktar kredi verdik. Tabii ki yaşanan süreç içerisinde talep beklenenden fazla oldu. Sadece bizim kooperatifimize müracaat edenlerin sayısı Bine yaklaştı. Dolayısıyla Türkiye genelini düşününce büyük rakamlar ortaya çıktı. Esnaf ve sanatkâra 30 bin faizsiz kredi konusunda Türkiye genelinde büyük bir talep patlaması oldu. Daha sonra şubat ayından sonra hükümet bu faizsiz kredi dağıtımını durdurdu. Bu kredi ile ilgili hükümet yeni çalışmalar yapıp yeni kriterler koydu. Geçtiğimiz Çarşamba günü itibariyle de bu krediler açıldı ve istenen kriterlerde değişiklik yapıldı. Bu kriterlerden bir tanesi 18 ay geri ödeme planı yapıldı. Dolayısıyla bugün itibariyle odamıza 2 Milyon TL para geldi ve bu yıl içerisinde esnaf ve sanatkarlarımıza dağıtılmak üzere bize yetki verildi. Biz bunu müracaatların çok olması nedeniyle dağıtımında sorun olmaması için noter tarafından kura ile belirleyeceğiz.” dedi.

600 esnafın başvuru yaptığını belirten Başkan Eker, “Krediye başvuran esnaf ve sanatkarlara mesajlar atıp şartları atlattık ve bu şartlarda almayacak esnafımız müracaatını geri çekti. Şuan itibariyle yaklaşık 600 esnafımız var ve bu 600 esnafımız içerisinde de 66 esnafımıza kredi vereceğiz. Yetiştirebilirsek Cuma günü noter huzurunda burada kuraları çekeceğiz. Kuradan çıkan arkadaşlarımıza zaman içerisinde bu paralarını ödeyeceğiz. Tabi bu yıl itibariyle rakam 2 milyon ama önümüzdeki süreçte hükümet yeniden bir bütçe ayırıp para gönderir onu bilmiyoruz. Dolayısıyla biz haksızlık olmasın esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın aklında bir soru olmasın diye noter huzurunda kura ile belirlenmesini istedik.”diye konuştu.


Editör: TE Bilişim