Her fırsatta halkın arasında olmayan özen gösteren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de esnaf ziyaretinde bir araya geldiği vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. 

İYİ GİTMİYOR

Toplumun büyük sorunlarla boğuştuğunu söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Genci, yaşlısı, işçisi, işsizi, çiftçisi, köylüsü, esnafı, sanayicisi, emeklisi, memuru herkes, ülkemizin kötü yönetiliyor olmasının cezasını çekiyor. Ziyaret ettiğim her yerde,  ne olacak bu memleketin hali diye bize soruyorlar. Bizde esnafımıza halkımıza soruyoruz. Biz CHP için halkın sorunlarını çözecek projeleri biliyoruz. Rant ve faize değil halktan yana politikalar ile ülkeyi düzlüğe çıkarırız ama bunun yolu sandık ve oy , herkes şikayet ediyor. Şikayetin çözümü şikayet ettiğin hükümete oy vermez isen sorunun önemli bölümü ortadan kalkar .Bizde çözüm üretiriz bunun kararı da halkımız verecek onlar bize sorunca bizde onlara soruyoruz bu gidişten çiftçi işçi esnaf gençlik emekli  işsiz memnun mu? Değilse değiştirecek, çözüm vatandaşın oyu ile gelecek. Her gün zam yapan zamcı hükümet hep varlıklıları ve yandaşları destekledi. Halka yüzünü dönmedi.16 yıldır yarattıkları algı ile onlardan önce yapılanı yok gösterip kendi yaptıklarını abartarak vatandaşa yansıttılar ama gerçek ortaya çıktı. Ekonomi perişan keşke böyle olmasa da herkesin aşı işi olsa idi. Ama AKP çözüm değil çıkar peşinde bir anlayışın esiri oldu. Gençler işsiz, üniversite mezunu işsizlerin sayısı 1 milyonu geçmiş durumda. Çalışanlar emeklerinin karşılığını alamadığı için mutsuz. Emekliler, ay sonunu getiremiyor. Emeklilikte yaşa takılanlar yıllardır, durumlarının düzeltilmesini bekliyor. Çiftçi, ürününün maliyetine bile satamıyor. Tarım ve hayvancılık bitmiş durumda. Bu olumsuzluk çarşıda ve pazarda esnafa da negatif yönde yansıyor. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnaf, dükkan kirası ve vergi borcunu ödeyemez duruma geldiği için bir bir işyerlerini kapatıyor. Sanayici, sorunlarına çözüm bulamadığı için fabrikasını kapatıyor ya da üretimde daralmaya gidiyor. Ekonomide, sağlıkta, asayişte, iç ve dış politikada işler iyi gitmiyor. Topumun sosyal yapısı dejenere oldu. AKP hükümetleri döneminde fuhuş yüzde 790, kadına yönelik şiddet, yüzde 1400, cinsel taciz olayları yüzde 449, çocuk istismarı yüzde 434, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 arttı” dedi. 

RESMİ SKANDAL!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakanlar Kurulu'nun, "Bosna Hersek Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararının" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek,  Kararda kontenjan miktarı 8 bin tona kadar olan büyükbaş hayvanların taze, soğutulmuş veya dondurulmuş eti ile kontenjan miktarı 2 bin tona kadar olan koyun ve keçi etlerinin ithalinde gümrük vergisi oranının sıfıra indirildiğini belirtti. 2 bin tona kadar olan sığır, domuz, koyun, keçi, at, eşek, katır veya bardoların yenilen sakatatlarından da gümrük vergisi alınmayacağını belirten Ömer Fethi Gürer, “Resmi Gazete’de yayımlanan ‘resmi skandal’, Türkiye’nin artık iyi yönetilmiyor olduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.  Domuz, at, eşek, katır ve bardo sakatatının hangi ürünlerde kullanılacağını soran Ömer Fethi Gürer, “Bu karar ülkemizin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor” şeklinde konuştu. 

SATACAK BİRŞEY KALMADI

Son 15 yılda, Cumhuriyet döneminin tüm kazanımlarının tek tek satıldığını hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Son olarak gözlerini şeker fabrikalarına dikmişlerdi ve 14 şeker fabrikasını apar topar satışa çıkardılar. Yangından mal kaçırır gibi satılan bu fabrikalar ne yazık ki daha önce satılan kamu kurumlarında olduğu gibi kapanacak. Şimdi ise ormanlar ve su da satışa çıktı. Devlet Su İşleri (DSİ) Kanununda değişiklik ile suyu özelleştirip ormanı talana açtılar., Sulama Birlikleri yapısal değişime erdirip 15 meclis üyesinin görevi sona erdirip kamu yetkilisinin yönetimine verdiler. Birliklerin başkan ve yönetimi feshedilip, bunların başına kamu görevlileri getiriliyor. Tarlalara su saatleri getiriliyor. Su parası borcu desteklemeden kesilecek. Sulama  Suyun satışa çıktığı tasarıyla ormanlık alanlarda çeşitli bahanelerle ranta açılıyor. Ormanlık alanların ranta açılabilmesi için getirilen bu düzenlemeler, şunu gösteriyor ki; Bu hükümet 15 yılda kamuda nerede ise tüm fabrikaları sattı ve şeker fabrikasından sonra satacak  sınırlı kalınca sulama su ve ormanlarda satışa çıkıyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim