Türkiye'nin elma deposu kentlerinden olan Niğde'de 'Yaz elması' olarak da bilinen erkenci elma hasadı başladığını belirten Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde’de elma rekoltesinin yüzde 10’unu oluşturan yaz elması olarak bilinen erkenci elmada hasat dönemi yapıyor.

Baş, ilimizde hasadına yapılan yaz elması olarak bilinen erkenci elma tadından, renginden ve Pazar cazibesi olan bir ürünümüz. Fakat ilimizde toplu olarak değil de dağınık şekilde yetiştirilmektedir. Yaz elma üretimi Normal elma üretimimizin yüzde 10’una tekamül etmektedir.” dedi.

Erkenci elmanın kilosunun bahçede 1TL ile 1.50 TL arasında alıcı bulduğunu belirten Baş, şunları söyledi:  "Normal elmalardan yaklaşık 2 ay önce hasat edilen erkenci elmaları topluyoruz ve şu an için hem ürünün kalitesi hem de miktarı umut verici. İlimizde normal elma rekoltesinin yüzde 10’unu oluşturan erkenci elma da hasadımız yapılıyor. Üreticilerin fiyattan memnun kalmamaları durumunda elmalarını soğuk hava depolarında saklamalarını tavsiye etti.
 
Editör: TE Bilişim