Niğde’nin Altunhisar ilçesinde çocukluğunda yapılan yanlış iğne sonrası felç geçirip engelli olan Abdulkadir Kelekçi, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) verdiği hibe desteği sayesinde kendi kovanlarını alarak arıcılık yapmaya başladı.

Çocukluğunda yapılan yanlış iğne sonrası tekerlekli arabaya bağlı kaldığını engelli olması nedeniyle hiçbir iş yapamadığını söyleyen Kelekçi, geçen yıl içinde İŞKUR tarafından verilen "Engelli ve eski hükümlü iş yeri açma hibe kredisine" başvurdu.

Arıcılık kursuna giderek arıcılığın püf noktalarını öğrenen Kelekçi; “ hazırladığı projeyle İŞKUR'un verdiği hibe desteğini almaya hak kazanıp, 50 kovanla arıcılığa başladı.

Yaşadığı sıkıntılı yılların ardından kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşayan Kelekçi, aldığı desteğin hayata adaptasyonu için çok önemli olduğunu söyledi.

Keçeci, aracılık yapmaya başladıktan sonra hayatının olumlu anlamda değiştiğinin altını çizerek, "Bu proje sayesinde aile içinde huzuru bulduk. Çocuklarım da buraya gelerek bana yardımcı oluyor. Bu iş sayesinde çocuklarım 'Babamın bir işi var artık' diyorlar. Aile içinde çocuklarımın ve eşimin bana güveni arttı. Benim de kendime güvenim arttı. Bu da ister istemez insanda bir huzur oluşmasını sağlıyor. Bu yıl arılarımdan yaklaşık 500 kg bal elde ettim. Buradan tüm engelli vatandaşlarımıza engelliyim diyerek hayata küsmeyin biz engellilerinde yapacakları işler vardır, yeter ki aramayı bilin" diye konuştu.

İŞKUR Niğde İl Müdürü Ali Bingül’de kurum olarak bir kişinin daha iş kurmasına katkı verdikleri için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim