Bor TSO yönetim kurulu başkanı ve TOBB sosyal politikalar kurulu yönetim kurulu sözcüsü Emrah Calapkulu Almanya' nın Berlin kentinde açılan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasının  ( TATSO) açılışına katılmak için Almanya’da idi.

 

 Türkiye den 80 kisinin katılldığı programda  TOBB yönetim kurulu Baskanı Hisarciklıoğlu , Almanya Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni  Karslıoğlu, Berlin eyalet federal ekonomi Bakanı ve Alman Odalar Birliği Dihk baskani da açılışda yeraldılar .

 

Bor Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emrah  Çalapkulu konu ile ilgili yaptığı açıklamada : “ Türkiye’nin en büyük ticaret hacmi olan Almanya'da açılan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasının açılışını son derece olumlu buldum.  TOBB’un Brüksel , Washington ve Köln’den sonra Almanya'nın başkentinde açılan Odanın Türk işadamların yaşayacağı problemleri çözebilecek yeterliliğe sahip olduğunu , yatırım yapmak isteyen işadamları içinde bir ayak olduğunu söyledi.

 

Çalapkulu açıklamasının devamında ; “ Türkler  dünyanın her yerinde artık örgütleniyor, bu Türk özel sektörünün başarısıdır .  İşçi olarak gittiğimiz Almanya da artık işverenlerimiz var . Türkiye artık kabuk değiştiriyor . Almanya için ihracat yapacak Bor ve Niğde’de bulunan yatırımcılarımız, iş adamlarımızın    her  türlü yatırım ve ihracatları için iyi ilişkiler kurduk. Alman ekonomisi 1trilyon 200 milyar dolar ihracatla  dünyanın en büyük 4 ekonomisi içerisinde yer alıyor. Türk malları,  özellikle tekstil ürünlerinde son derece kaliteli olduğu bilinen bir ülke. Almanların   alım gücü her ne kadar,  son yıllarda düşmüş olsa da, yine de çok yüksek. Almanya için yatırım yapacak, ihracat yapacak yada her türlü ticari faaliyetleri için işadamlarımızın önündeki engelleri kaldırmakla birlikte, bize düşen tüm görevlere hazırız.” dedi .


Editör: TE Bilişim