Kısa adı SİPER-Sen olan Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası Genel Merkez yöneticileri Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasının mağduriyetine uğramış Emniyet Teşkilatında görevli Sivil memurlar olarak Emniyet Teşkilatının yeniden yapılandırılmasının planlandığı bu günlerde  teşkilatı omuzlayan, yükünü çeken kesim olarak fikirlerini beyan etmek üzere bugün öğleden sonra Ankara Kızılay 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanında  bir basın açıklaması yaptılar.

Ellerinde dovizlerle Kızılay Meydanı YKM önünde basın açıklaması yapan  sendika yöneticileri Emniyet Teşkilatında görev yapan teknik, sivil ve sağlık personelinin de 15 Temmuz'a kadar olan  Fethullahçı yapılanmadan olumsuz etkilendiğini dile getirdiler. 

Siper-Sen Genel Başkanı Cenap Taştan'ın okuduğu basın açıklamasında; Bugün burada milletin iradesine ve egemenliğine darbe teşebbüsünde bulunmuş vatan haini ve satılmış terör örgütü  yapılanma ve  arkasındaki tüm işbirlikçilerini bir kez daha lanetlemek ve bu hain yapının yıllarca mağdur ettiği Emniyet Teşkilatı çalışanları olarak sıkıntılarımızı ve çözüm önerilerimizi anlatmak için toplanmış bulunmaktayız.
 
BİR ÇOK EMNİYET MENSUBUNUN FETOCU ÖRGÜT TARAFINDAN MESLEKİ HAYATLARI BİTİRİLDİ

15 Temmuz'da resmi üniformalı teröristlerce, milletin parası ile alınmış devlete ait savaş uçakları, askeri helikopter, tank ve uzun namlulu silahlarla milletimize, demokrasimize, bütünlüğümüze ve emniyet teşkilatına saldıran  bu vatan hainleri, görevde kaldıkları süre içerisinde, kanun tanımaz ve keyfi tutumları ile ülke ve milletin çıkarlarından ziyade bağlı bulundukları  terör örgütünün hain emelleri ve kendi şahsi istikballerini ön plana çıkartarak, Emniyet Teşkilatında bulunan resmi ve sivil personeli hukuk dışı yollarla sistem dışına iterek,  kendilerine bağlı FETO terör örgütü üyelerini bu kadrolara yerleştirmişlerdir. Sahte belgeler, uydurma suçlar ve ağır baskılar nedeniyle bir çok personel ihraç edilmiş, intihara sürüklenmiş, sürgüne tabi tutulmuş, iftiralar atılmış, yandaş hakim ve savcılar kanalıyla cezalar verilmek suretiyle bu kişilerin mesleki ve aile hayatları bitirilmiştir” dedi.

EMNİYET TEŞKİLATININ BİR ÇOK BİRİMİ ARTIK SİVİLLEŞMELİ
Genel Başkan Cenap Daştan açıklamasının devamında;       Bizler diyoruz ki; bugüne kadar büyük çoğunluğu bu yapı tarafından işgal edilen büro hizmetlerinde görevlendirilmiş  asli görevi gereği emniyet ve asayiş hizmetlerinde olması gereken Emniyet Hizmetleri sınıfı personelinin yerine Sivil memurların getirilmesi konusunda 1993'den bu zamana kadar gündemde olan ancak, hayata geçirilemeyen Emniyet Teşkilatının bazı birimlerinin  (Teknik,Mali, idari, sosyal, personel, sağlık vb.)  sivilleştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.

Bu uygulama hayata geçirildiğinde yıllarca kariyer ve liyakat hakları malum yapı tarafından engellenmiş Sivil memurların iade-i hakları nispeten verilmiş olacaktır. Aynı zamanda sivilleşmenin kurumsal hafızayı oluşturacağı, Emniyet Hizmetleri Sınıfı içerisindeki mesleki rahatsızlığı ortadan kaldıracağı, iş barışının sağlanarak daha verimli ve kaliteli hizmetin verileceği aşikardır.
 
40 YILLIK DİSİPLİN TÜZÜĞÜ ARTIK ÇAĞDAŞ HALE GETİRİLMELİ
1979 tarihinde düzenlenmiş,  1980 darbesinde dahi değiştirilmeye lüzum  görülmemiş, Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğünün demokratik ve  insan haklarına uygun hale getirilerek biran evvel değişmesi gerekmektedir. Çoğunluğunu FETOcu  yapılanmaların oluşturduğu  disiplin kurullarınca verilen  cezalar ile kurum dışına itilen, meslekten ihraç edilen personelin haksız yere aldığı cezaların iptalini, meslekten ihraç edilen ve hatta üst üste defalarca ihraç edilen personellerin biran evvel kuruma geri kazandırılmasını, itibarlarının iade edilmesinin kamuya ve özellikle emniyet teşkilatına yüksek bir kazanım getireceğini düşünmekte ve adaletin uygulayıcısı niteliğindeki kurumumuzun personel nezdinde güven sağlayacağını düşünmekteyiz.

 Bu vesileyle 15 Temmuz'da kahramanca savaşarak, bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz. Son olarak yaşlısı, genci, kadını, erkeğiyle meydanlara çıkarak vatanı ve bayrağı için çarpışan ve nöbet tutan bu kahraman milletin neferleri olmaktan onur ve şeref duyuyor, şükranlarımızı saygı ile arz ediyoruz” dedi.

 
Editör: TE Bilişim