Niğde Elektrikçiler Odası tarafından hazırlanan “Uygulamalı Satın Alma Yönetimi” adlı proje AHİKA ( Ahiler Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenecek.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

AHİKA 2013 Yılı Teknik Destek Programı tarafından desteklenecek projeler arasına Niğde’den bir proje girdi. Proje kapsamında esnafın devlet ihale yöntemi, doğrudan temin gibi kavramlarla kamu ile ticaret yapmasının ayrıntılar aktarılacak.

Niğde Elektrik Elektronik ve Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarları Odası tarafından hazırlanan proje kapsamında 19 Şubat 2014’e kadar başvuran 30 oda üyesine 6 gün sürecek ve 36 saatlik teorik eğitimle proje 27 Şubat 2014 tarihinde hayata geçirilecek.

Oda Başkanı Ümit Yörükoğlu proje hakkında verdiği bilgide; “Öncelikle projemizin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çağın koşullarına ve oda üyelerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalar yürütmekteyiz. Bu proje kapsamında 3 ana konuda oda üyelerimizi bilgilendireceğiz. Doğrudan temin usulü ihale, pazarlık usulü ihale, açık ihale ana başlıklarımız. Teorik eğitimlerimiz bittikten sonra bu 3 ana başlıkta pratik eğitim gerçekleşerek oda üyelerimiz başta Kamu İhale Kanunu olmak üzere bir çok mevzuat ve yönetmeliğe hakim olarak kamu ile aktif ticaret yapabilecek! Projemizde ki başka hedeflerimiz ise esnafımızın kamu kaynaklarını etkin kullanamadığını, kamu ile ticaretin bürokrasisinden çekindiğine şahit oluyoruz. Bu proje sayesinde oluşan ön yargıyı da kırmış olacağız” dedi.


23 Ocak 2014’de yapılan olağan genel kurul ile yeniden oda başkanlığına seçilen Ümit Yörükoğlu ve ekibi bu proje ile göreve geldiği yeni dönemde 15 gün içerisinde bir proje ile oda üyelerinin karşısına çıkıyor.


15 bin liralık bu proje kapsamında Niğde Elektrikçiler Odası’nın kasasından bir kuruş çıkmayacak. Bu uygulanan projenin tüm maliyetlerinin AHİKA tarafından karşılanıyor olması diğer odalara örnek teşkil edecek boyutta.


 



Editör: TE Bilişim