Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (2019/30) gereğince Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ön bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Asım Baş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner Kahraman, İl Proje Yürütme Birimi Elemanları ve Niğde ilindeki Hibe Desteği kazanan 160 yatırımcı katıldı.

Niğde tarım ve Orman İl müdürü Asım Baş, “ 13. Etap Ekonomik Yatırımlar için yapılan 222 proje başvurusundan, İl Proje Değerlendirme Komisyonunca uygun olarak değerlendirilen ve Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan 161 projeden 160 proje destekleme kapsamına alınmıştır. Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan 160 projenin toplam proje tutarı 122 milyon TL ve talep edilen hibe miktarı ise 58 milyon TL'dir dedi.

İl Müdürü Asım Baş; “Projeler Niğde ilinin gelişiminin sağlanması için tarımsal sanayiye yönelik olarak Bakanlığımızın izlediği tarımsal politikalar kapsamında desteklemelerin devam edeceği ve Niğde ilimizde 13. Etap KKYDP kapsamında ilimizde kabul edilen ve yatırıma alınan 160 adet projenin ülkemiz, bölgemiz, ilimiz tarımına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

Editör: TE Bilişim