Geçtiğimiz günlerde Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kuruluşlarının gerçekleşmesinin ardından Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında ekonomik ve ticari durumun masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Gümrük ve KOSGEB’in Niğde ekonomisine ve ihracatçılara, dış ticaret erbabına katkı ve kolaylık sağlayacağını bunun da ekonominin ivme kazanmasını sağlayacağını vurguladı. Toplantıda Niğde Gümrük Müdürlüğü'nün yeniden kurulmasının özellikle ticaret ve sanayi camiasında memnuniyetle karşılandığını gözlenirken, TSE Temsilciğinin oluşturulması için de start verildi.

NİTSO Meclisinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Gümrük ve KOSGEB’in yanı sıra yeni Adliye, TSE Temsilciliğinin oluşturulması, tarımsal gelişmeler, ulaştırma projeleri gibi konularla, ekonomik ve ticari konularda istişarelerde bulunuldu. Kavaklıoğlu toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek katılanlara teşekkür etti. Toplantıya AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, NİTSO Yönetim Kurulu Başkan Serdar Ecemiş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile NİTSO Meclis üyeleri katıldı.

Ekonomi ivme kazanacak

NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, birkaç ay önce yine milletvekilleriyle biraraya geldiklerini ve Gümrük ve KOSGEB’in kuruluşu konusunda istekte bulundukları bugünkü toplantıda ise bunun gerçekleşmiş olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Birlikte Niğde’nin ekonomik büyümesi için işbirliğinde çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Ecemiş, milletvekillerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Kavaklıoğlu toplantının ardından şunları söyledi: “Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Meclisi ve OSB Başkanımızla kuruluşu gerçekleşen Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünden nasıl daha verimli ve etkili yararlanabileceğimize yönelik bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Ayrıca çeşitli ekonomik ve ticari alanları masaya yatırdık ve bu konularda görüş alışverişinde bulunduk. Gümrük ve KOSGEB, Niğde ekonomisine ve ihracatçılara, dış ticaret erbabına katkı ve kolaylık sağlanması, gümrük gözetim ve denetiminde etkinlik ve verimliliğin arttırılması yönünde ciddi katkılar sağlayacak.  İlimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bunun gibi Niğde’nin gelişimine katkı sağlayacak, ivme kazandıracak yatırımları, projeleri hayata geçirmek için de çabalamaya devam edeceğiz”. 





Editör: TE Bilişim