KOP bölgesindeki Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde'deki üniversitelerin rektörleri, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin kurulması çalışmaları kapsamında Konya'da bir araya geldi.

 

Konya Ovaları Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu, KOP binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, bölgenin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.

 

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin kurulmasının bölge olarak bir dönüm noktası, yeni bir başlangıç olacağını ifade eden Babaoğlu, şunları kaydetti:

 

''Bugün tarihi bir gündür. Bölgemizde bulunan 7 üniversitemiz bir araya gelerek, bu bölge yararına, bu bölgenin kalkınması için çalışmalar yürütülecektir. KOP Bölge Kalkınma İdaresi'yle de işbirliği içerisinde inşallah çalışmalar yürütülecektir. Bugün bu birlik kurulmuştur. Birlik başkanını seçmiştir.''

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış da üniversitelerin, içinde bulundukları toplumun kalkınmasında dinamik bir güç olduğunu, KOP gibi bölgenin kalkınması için düşünülmüş önemli bir yapının paralelinde üniversitelerin de bir birlik oluşturmasının bu kalkınma sürecini hızlandıracağını vurguladı.

 

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise 7 üniversitenin bir araya gelerek, işbirliği yapmasının bölgenin kalkınmasına çok ciddi katkıda bulunacağını belirtti.

 

Toplantı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantı sonunda rektörlerin protokole imza atmasıyla KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği kuruldu. Başkanlığa ise SÜ Rektörü Gökbel seçildi. Konuşmaların ardından, Işıl Karaçor'un ''Vav, Elif Olabilmek'' adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

 

Ekinci: “KOP, bölge için büyük bir fırsat”

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, KOP Üniversiteler Birliği’nin hayırlı olmasını dileyerek bu birlikteliğin Milli Eğitim Müdürlükleri ve STK’lar ile de yapılmasının önemli bir güç oluşturacağını dile getirdi. Bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim açısından KOP’un büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Ekinci, “Bu birlikteliğin ülkemize, bölgemize ve Niğdemize güzellikler getireceğine inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konya'da bu yıl 2.'si düzenlenen Konya Kitap Günleri fuarını da Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi ile birlikte ziyaret ederek fuar yetkililerinden bilgi alan Ekinci, Niğde'de de bir kitap fuarı düzenlemenin zamanının geldiğini belirterek, bu fuarın kentin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına büyük katkı sağlayacağını söyledi.


Editör: TE Bilişim