TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde kirazının ihracatı ile ilgili açıklamada bulundu.

Milletvekili Gültekin açıklamasında;  Ülkemizin ve Niğde’mizin ihracatçısı açısından Çin pazarının önemli olduğunu söyleyen Gültekin, bu yıl imzalanan protokolle temmuz ayından itibaren Çin'e kiraz ihracatının başladığını ve Niğde’den de Çin’e kiraz gönderildiğini dile getirdi.

Gültekin, ihracatın sezonun sonunda başlamasına rağmen yüksek oranda gerçekleştiğini belirterek şöyle devam etti:  "Fümigasyon tekniğiyle zararlılardan arındırılan 50 ton Niğde kirazımızı kilosu 12 Euro’dan Çin’e ihraç ettik. Çin pazarından gelen bildirimlere baktığımızda Niğde kirazımızın özelliği bakımından oldukça beğenildiği bilgisini alıyoruz.   Önümüzdeki yıllarda Çin’e daha fazla Niğde kirazımızı göndermek için Tarım İl Müdürlüğümüz, gerekli alt yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamak için çalışıyor. Alt Yapısını tamamlayan işletmelerimiz arttıkça ihracatımızda daha artacaktır” dedi.


İhracatımız sezonun başında başlamış olsaydı çok daha yüksek bir kapasiteyle Çin pazarına Niğde’mizin kirazını gönderme şansımız olacaktı diyen Gültekin, Önümüzdeki yıllarda daha çok ihracat yaparak hem ülkemizin hem de Niğde’mizin ekonomisine büyük oranda katkı sağlayacağız dedi.
Editör: TE Bilişim