Yaz ayının gelmesiyle birlikte açılan düğün sezonunda düğünlerin değişmezi olan  Çeyrek altın ve Gram altına halktan yoğun talep.
 
Niğde bereket kuyumcusu İşletme sahibi Muhammet Onkun, Düğün sezonunun açılması ile birlikte kuyum sektörü de hareketlenmeye başladığını ve düğünlerin değişmezi olan çeyrek altına talebin yoğun olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda altın fiyatlarında düşme yaşandığını belirten Onkun; “düğün sezonunu açılmasıyla birlikte vatandaşlarımız çoğunlukla Çeyrek ve gram altına talepleri oluyor. Yatırımcılar ise fark etmiyor hepsinde alıyorlar. Düğün sezonu olması nedeniyle işlerimizde artışlar yaşandı. Düğünlerimizin değişmezi olan çeyrek altın artık düğünlerin simgesi haline geldi.

Altında bu yılki fiyatların geçen yıla göre yüksek pozisyonda olduğunu kaydeden Onkun, Doğal olarak tüketici de düğün sezonunun başladığı dönemlerde zamanında çeyrek altın, yarım altın, tam altın alırken, şu anda gram altın, yarım gram altın ve çeyrek gram altına olan talebi arttı. Bu yüzden sektörümüz içerisindeki bizler gibi sektör temsilcileri de düğün sezonunda altın açıklarını gram altınla tamamlıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Cumhuriyet altını 1275 TL,  yarım altın 638 TL ve çeyrek altın ise 319 TL'den satılıyor.
 
Editör: TE Bilişim