Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  Proje Birimi tarafından hazırlanan, Bağri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Niğde Ziraat odasının  proje ortağı olarak yer aldığı ve KOP TEYAP Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Doğrudan Ekin Tasarruf Edin” adlı projenin eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.
 
Proje kapsamında Niğde  çiftçilerine ve teknik elamanlara yönelik olarak Bağri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bitki Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Zafer Arısoy  tarafından  Anıza Doğrudan Ekimin faydaları, dünyada ve Türkiye deki uygulamaları ve KOP bölgesi için avantajlarına yönelik yaklaşık 40 kişiye  bir eğitim verildi
 
Eğitimde konuşan İl Müdür Yardımcısı H.Yusuf Parlak “Bu ekim tekniği sayesinde zaman ve yakıt tüketiminin yanı sıra iş verimi yönünden ve diğer yöntemlere göre tasarruf sağlanarak iktisadi ve sosyal yönden ilimiz çiftçilerinin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Anız yakmalarının önüne geçilecektir. Toprak işlemeden kaynaklanan toprak sıkışması, yapısının bozulması ve erozyon gibi olumsuzlar önlenmiş olacaktır.” dedi.   Ayrıca projenin hazırlayan ve uygulanmasını takip eden Mühendisler Aslı Alper ve Suat Elli ye ile proje ortaklarımıza teşekkür ederim” dedi.


Editör: TE Bilişim