Belediye-İş Sendikasının Divarlı Belediyesinde yaptığı Sözleşmeler ses getirmeye devam ediyor. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile işçilere 3 yıllığına ikramiyeler dâhil yüzde 50 zam yapıldı.

 

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve Niğde’nin Çiftlik İlçesine bağlı Divarlı Belde Belediye Başkanı Rüstem Cullaz arasında 3 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Daha önce yapılan Toplu İş Sözleşmelerinde Divarlı Belediyesinde yapılan zam oranı kamuoyunda rekor olarak değerlendirilmişti. İşçilere Yeni Sözleşmeden 60 günlük İkramiye sürprizi çıktı. Mevcut Yevmiyelere yapılan zam ve ikramiyeler ile İşçilerin 3 yılda yüzde elli kazançlı çıktı.

 

 

Yapılan sözleşmede işçilerin günlük yevmiyeleri verilen zam oranları ile 1. Yıl için 88.69 TL ye 2.Yıl için 97.55TL,3.Yıl için 112 TL’ye yükseldi. İşçiler Yapılan Sözleşme ile Bakanlar Kurulunun açıkladığı tarihlerde yılda 52 yevmiye Devlet, 60 yevmiye Sendika İkramiyesi alacaklar.

 

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Divarlı Belediye Başkanı Rüstem Cullaz’a hep emeğin ve emekçinin yanında olduğu için teşekkür etti. Özkaymak ”Divarlı Belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımız Belediye Başkanımıza minnettarlar. Başkanımız Rüstem Cullaz gibi bir başkanları var. ”dedi.

 

Divarlı Belediye Başkanı Rüstem Cullaz verilen ücreti işçilerin hak ettiğini ve alın terine de her zaman saygılı olduğunu belirterek İşçilere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

 

Editör: TE Bilişim