Devlet ahır yaptırdı, İnek verdi, Süt Sağım Makinesi verdi, ama Medaş 2011 programında yok diye elektrik vermedi...
Ulukışla’nın Kılan Kasabasında yapılan 36 Ahıra programda olmadığı gerekçesiyle elektrik verilmiyor.
 
Yaklaşık 300 bin TL masrafla yapılan ahırlara ilaveten ayrıca Tarım Bakanlığı - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Vakfı (SYDV) destekli "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" kapsamında 34 aileye 4’der adet İnek verilmişti. Devletin süt sağım makinesi de koyduğu ahırlara Medaş 2011 yılı programında olmadığı gerekçesiyle elektrik veremiyor.
Vatandaşın perişan olduğunu belirten Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Erdoğan, “Belediye ve Kalkınma kooperatifi üyelerinin ortak dilekçelerine rağmen, belediye çalışmalarda araç gereç yardımı taahhüt etmesine rağmen 500 metrelik hat 2011 yılı programına alınmamaktadır. Tapulu, Ruhsatlı, Sigortalı, Suyu yolu olan ahırlarımıza bir an önce elektrik bağlanmasınız istiyoruz. Üyelerimiz hayvanlarının çalınmaması için nöbet tutuyor. Perişan olduk. Kimi üyelerimiz İneklerini kasaba içinde ki bahçelerine koymaya başladı. Bu seferde komşular kokudan şikayetçi oldu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Devletimizden bir an önce soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz” dedi…
 
Kılan’dan bir başka haber ise :
 Süt Makinaları ile 11 ineğine süt sağım işlemi yapan çiftçi Duran Akın süt makinasından kaynaklı elektrik çarptı ve 11 ineğin 7 si öldü.





















Kaynak: toroslarhaber


Editör: TE Bilişim