Ulukışla İlçesi Çiftehan Kasabasında Emniyet Genel Müdürlüğünce Kaplıca Sosyal Tesisi olarak yaptırılan bina çürümeye terk edildi.


Yıllardır boş duran çürümeye terk edilen devasa binaya bu güne kadar çözüm getirilemedi.

Çok büyük yatırımlarla ve umutlarla inşaatına 1994 yılında başlanan ve 2000 yılında dönemin Emniyet Genel Müdürü Turan Genç tarafından resmi açılışı yapılan  Çiftehan Emniyet Kaplıca Sosyal Tesisi  binasının hizmeti kısa sürdü.  Niğde Emniyet Müdürlüğünce yaklaşık 3 yıl işletildi. Kaplıca tesisin  su sorunu çözülemedi, bu konuda Çiftehan’daki  diğer  işletmeler ile hukuki sorunlar yaşandı. Yapılan arazinin Orman bölgesi olduğu, ayrıca binaya verilen kaplıca suyunun yetersiz olmasından dolayı tam kapasite ile çalışamadı.

Dev bina ilk hizmete açıldığında 5 yıldızlı otel kalitesindeydi. Ancak şuan için bütün demirbaşları taşındı. Bina boşaltılarak adeta çürümeye terk edildi. Özel İdare'ye devri gündeme geldi, onlarca haberi yapıldı.

Seçim zamanında Çiftehan’a gelen siyasetçilerin en çok muhatap oldukları konu bu bina oldu. Sözler verildi ancak bu güne kadar bir çözüm bulunamadı. Bir yandan bu tesis tel tel dökülürken, diğer yandan Çiftehan kasabasında yeni Termal Tesisler yapılıyor. Yeni tesisler tamamlanmak üzere, Devre mülkler satılıyor. 2011 Şubat Ayında Niğde Valisi Alim Barut beraberindeki heyet ile Çiftehan’a inceleme için gidiyor.(Lütfen Tıklayın)

Çiftehanlılar bu binanın değerlendirilmesini istiyor, binanın çürüdüğünü gördükçe de üzülüyorlar, dertlerini  anlatmak ve çözüm  için herkesi  ilgili kurumlara elektronik ileti atmaya çağırıyor.

İşte bu konuda mesaj gönderilmesini istedikleri kurumlar ve elektronik posta adresleri.

 
Başbakanlık:

[email protected]

Niğde Valiliği:

[email protected]

Emniyet genel Müdürlüğü:

[email protected]



Editör: TE Bilişim